Celjani v drugem polčasu pokazali evropsko moč

V štajerskem derbiju so prvaki nadigrali Maribor in z Ribnico ostajajo popolni v državnem prvenstvu.

Objavljeno
05. oktober 2019 18.59
Posodobljeno
05. oktober 2019 19.26
Josip Šarac je v Mariboru dosegel šest golov. FOTO: Tadej Regent
P. Z.
P. Z.
Maribor - Mariborski rokometaši so v prvem polčasu precej namučili prvake iz Celja Pivovarne Laško, ki pa so na začetku drugega pokazali evropsko formo in brez težav prišli še do pete zmage v ligi NLB, s katero so se na vrhu lestvice izenačili z Rikom Ribnico. Bilo je 31:23.

Prvi polčas se je končal z 12:11 za Celjane, pri katerih je trener Tomaž Ocvirk uporabil skoraj vse igralce in s tem pokazal, da bo stavil na daljšo klop, kar se je pokazalo za uspešno taktiko, saj so gostje v drugem polčasu povsem zagospodarili na parketu dvorane Tabor in si priigrali visoko prednost. Zadevali so z vseh položajev, najbolj učinkovita pa sta bila Josip Šarac in Diogo Silva s po šestimi goli. Pri Mariboru sta dobro strelsko formo pokazala Dani Zugan in Adrian Miličević s po petimi zadetki.

image
Celjani so vpisali že šeto zmago v prvenstvu. FOTO: Tadej Regent


Mariboru ni uspelo ponoviti podviga s tekme proti Gorenju in je doživel že četrti poraz. Naslednji konec tedna bo ekipa trenerja Marka Šibile začela tekmovanje v pokalu challenge proti predstavniku Ferskih otokov. Celjani bodo ligo prvakov, v kateri imajo tri poraze, nadaljevali v Parizu, pred tem jih v sredo čaka domači derbi proti Gorenju, ki bo jutri odigralo prvo tekmo v pokalu EHF pri Metaloplastiki iz Šabca.

Maribor Branik : Celje Pivovarna Laško 23:31 (11:12)

Dvorana Tabor, gledalcev 1200, sodnika Backović in Palačković.
Maribor: Kljun 1, Planinšek 1, Zugan 5, Kocjančič, Špečić 2, Sok 3, Hočevar, Jerenec 1, Miličević 5 (3), Velkavrh, Ranevski 1, Budja, Jerebie 4 (3), Ferjan, Sivka; Celje: Vujović, Ferlin; Cvetko, Razgor 3, Marguč 5 (1), Šarac 6, Grošelj 1, Poteko 1, Žabić, Silva 6, Kodrin 3, Horžen 2, Grebenc 1, Makuc, Leban 2, Novak 1; sedemmetrovke: Maribor 6 (6), Celje Pivovarna Laško 1 (1); izključitve: Maribor 4, Celje 4.