Celjani v Ormožu z voskom v ušesih

Danes evropska nastopa Krima Mercatorja in Gorenja, zanimivo bo tudi v ligi NLB.
Fotografija: Celjani računajo, da jima bosta dve zmagi proti Zagrebu prinesli tako želeni nastop v osmini finala lige prvakov. FOTO: Cropix
Odpri galerijo
Celjani računajo, da jima bosta dve zmagi proti Zagrebu prinesli tako želeni nastop v osmini finala lige prvakov. FOTO: Cropix

Krimove rokometašice so se v strahu pred koronavirusom odpovedale udobnemu letu iz Benetk in se raje že v sredo zvečer z avtobusom podale na 1900 km dolgo pot v Brest, kjer jih danes ob 15. uri pri ekipi Ane Gros čaka predzadnja tekma v ligi prvakinj, v kateri si ne morejo obetati dosti več od dostojnega poraza.

Več možnosti za evropski uspeh imajo njihovi kolegi iz Velenja, ki bodo želeli še drugič ugnati Ademar Leon v pokalu EHF. Jutri pa bodo na trnih Celjani, katerih napredovanje v osmino finala lige prvakov je v rokah zvezdnikov Paris St. Germaina.

Krimovke nimajo več realnih možnosti za nastop v četrtfinalu, želijo pa se izogniti zadnjemu mestu v skupini 2 glavnega dela lige prvakinj. Ta čas imajo točko prednosti pred Sävehofom. Brest, eden od glavnih kandidatov za nastop na sklepnem turnirju v Budimpešti, si je že zagotovil četrtfinalno vstopnico.



Svojo moč je pokazal v začetku meseca, ko je na Kodeljevem zmagal z 29:25, z desetimi goli pa je blestela kapetanka slovenske reprezentance Ana Gros, s 65 goli druga najboljša strelka v elitnem tekmovanju. Daleč pred njo je s 84 zadetki veteranka Jovanka Radićević iz Budućnosti, prav ta pa bo zadnja tekmica na Kodeljevem čez teden dni, ko bodo krimovke za konec želele vpisati prvo domačo zmago in napovedati še bolj konkurenčen boj v prihodnji sezoni, ko bodo precej okrepljene.

Alja Varagić je najboljša strelka Krima Mercatorja. FOTO: Uroš Hočevar
Alja Varagić je najboljša strelka Krima Mercatorja. FOTO: Uroš Hočevar


Da bi jo lahko dosegle na vzhodu Francije, je zelo malo verjetno, tudi 20-urna vožnja bo gotovo pustila posledice. »Glede na vse razmere, ki se dogajajo v zadnjih dneh, smo na pot odšle z avtobusom, kar nas postavlja v težak položaj. Priprave so bile okrnjene, a dekleta smo vajena hudega in se hitro prilagodimo razmeram. Vzdušje v ekipi ostaja dobro in tekme se zelo veselimo. Mislim, da napredujemo in lahko odigramo še bolje, kot smo nazadnje proti Valcei,« želi na tekmi, ki se je končala z remijem, graditi Alja Varagić, najboljša strelka slovenskih prvakinj (50 golov, 8. mesto).
 

Revanša v Rdeči dvorani


Tudi Velenjčani imajo malo možnosti za četrtfinale pokala EHF, saj sta v skupini očitno premočna Magdeburg in Nantes, želijo pa ostati pred Ademarjem Leonom, ki so ga pred tednom dni presenetili v Španiji (26:23) in mu bodo skušali vzeti mero tudi danes v Rdeči dvorani (17).

David Miklavčič je pred kratkim podaljšal pogodbo z Gorenjem še za eno sezono. FOTO: Roman Šipić
David Miklavčič je pred kratkim podaljšal pogodbo z Gorenjem še za eno sezono. FOTO: Roman Šipić


Toda izkušnje iz zadnje sezone, v kateri so v gosteh premagali Granollers, potem pa doma visoko izgubili in ostali brez skupinskega dela, so še sveže. Ob tem so sredi tedna doživeli boleč poraz v ligi NLB pri Trimu in izgubili nekaj samozavesti. »Zavedamo se, da nas čaka zelo težka tekma. Kljub temu, da smo v Španiji zmagali, vemo, da se bo tekmec dobro pripravil na nas. V Trebnjem smo žal pokvarili vtis, zato bomo dali svoj maksimum. Upam, da se nam priključijo tudi poškodovani igralci (Miha Kavčič, Aljaž Panjtar, Ibrahim Haseljić; op. p.) in računam na glasno podporo s tribun,« je navijače na spektakel povabil vratar Emir Taletović, s 16 obrambami junak zmage v Leonu. Ima trener Zoran Jovičić še kakšnega aduta v rokavu?
 

Celjska usoda v rokah Pariza


Tretji in paradni slovenski predstavnik v Evropi, Celje Pivovarna Laško, je zadnjo tekmo rednega dela lige prvakov odigralo že v sredo in v Flensburgu izgubilo za tri gole. Jutri se bodo pivovarji znašli v čudni situaciji. Medtem ko bodo igrali težko tekmo lige NLB pri Jeruzalemu (17.30), bodo z enim ušesom poslušali vesti iz Pariza, ki bo pol ure prej začel tekmo z Zagrebom.

Če gostje s trenerjem Veselinom Vujovićem ne bodo zmagali, se bodo Celjani po šestih letih uvrstili v osmino finala. »Fantom ne bom dovolil, da se obremenjujejo z izidom iz Francije, saj nas čaka težko delo,« zatrjuje trener Tomaž Ocvirk, ki je proti ekipi Saše Prapotnika izgubil v prejšnji sezoni.

Liga NLB, 20. kolo – Slovenj Gradec : Koper 23:28; danes: Riko Ribnica – Urbanscape Loka, Dobova – Krka, Butan plin Izola – Maribor (vse 19), jutri: Jeruzalem Ormož – Celje Pivovarna Laško (17.30).

Preberite še:

Komentarji: