Celjani z "Vilijem" v Kopru, Rapotec si obeta skalp prvakov 

Na Bonifiki nocoj ob 20.15 derbi lige NLB med Koprom in Celjem Pivovarno Laško. Za Matica Grošlja sezone konec. Ob 19.30 v mariborskem Taboru gostuje Trimo.

Objavljeno
17. oktober 2018 09.00
Posodobljeno
17. oktober 2018 09.00
Uroš Rapotec bo prvič vodil Koper v domači Bonifiki.
FOTO: Mavric Pivk
Koper - Koprski rokometaši so v petek na Dolu pri Hrastniku prvič v sezoni okusili slast zmage in bodo storili vse, da si ne bi znova pokvarili okusa, ko bodo danes v zaostali tekmi 1. kola lige NLB gostili prvake iz Celja Pivovarne Laško. Bonifika bo ob 20.15 pozdravila novega trenerja Uroša Rapotca, ta bo skušal izkoristiti nakopičene težave pivovarjev, a jih ima tudi sam kar nekaj.

Tako kot njegov celjski kolega Tomaž Ocvirk je tudi bivši kapetan Rapotec novo zgodbo začel z zmago. Ocvirk je po Flensburgu ugnal še Gorenje in Rapotec ne bi imel nič proti, če bi se tudi on veselil dvojčka. "Kdo pa bi se branil zmage?" se ob tem nasmehne Rapotec, ki se ob tem zaveda, da si Celjani, ki so že pustili točke v Ribnici, pač ne smejo privoščiti novega spodrsljaja. Na Obali se ne bodo mogli zanašati na svežino, v nedeljo so gostovali v Nantesu, ob tem imajo kopico težav s poškodbami.
 

Konec sezone za Grošlja


Še naprej manjkajo Domen Makuc, Josip Šarac, Gal Marguč in Matic Grošelj. S slednjim je povezana slaba novica, pregled je potrdil zle slutnje, strgane so stranske križne vezi v kolenu, za igralca, ki ga je selektor Veselin Vujović prejšnji teden povabil v reprezentanco, je sezona že končana, saj okrevanje po operaciji terja najmanj šest mesecev.

Koprčani imajo dva igralca na berglah, ob Nejcu Poklarju reprezentanta Aleksa Vlaha. Slednji, ki je bil pred dnevi operiran na kolenu, je gonilna sila zasedbe z Obale, ki je v njegovi odsotnosti začela nizati poraze: Maribor, Ribnica, Gorenje. Domači remi s Trimom je odpihnil trenerja Petra Mičovića, Rapotec pa je debitiral s težko priborjeno zmago pri novincu Dol TKI Hrastniku.

Koper je zadihal s polnimi pljuči in bo gotovo nevaren tekmec za ranjene Celjane. Igralci, kot so Grega Krečič, kapetan Žiga Smolnik, Tilen Sokolič, Adam Bratković, Nino Grzentič in še kdo, so dovolj kakovostni in izkušeni, da lahko doma presenetijo favorite.

"Koper je zelo borben in nevaren. Vem, da bo težko, toda za nas nič drugega kot zmaga ne pride v poštev. To moramo pokazati takoj, sicer bodo težave," opozarja Ocvirk, ki bo lahko računal na Williama Accambraya. Francoski zvezdnik je v Celju že dobil simpatičen vzdevek: "Vili je za nas zelo pomemben, predvsem v obrambi."


Ne zaradi Celja, ampak Kopra


Rapotec je na Dolu odpočil Grzentiča, ki je zdaj nared, tudi Rok Marič bo stisnil zobe ob bolečinah v rami. "Meni je pomembno, da se bodo fantje potrudili maksimalno, to sem jim tudi rekel. Vemo, da je Celje ena boljših ekip v Evropi. Oboji imamo svoje težave. Verjamem, da bo dobra tekma in da bodo gledalci prišli na svoj račun," si dober obisk kljub skoraj hkratni tekmi koprskih nogometašev z Olimpijo obeta Rapotec: "Seveda, ob tem ljudi pozivam, naj ne hodijo gledat Celje, ampak navijat za Koper. Pustimo se presenetiti," je še povedal novi strateg in se ob ugotovitvi kolega Ocvirka, da se je Koper pod njim vrnil k obrambi 5-1, hudomušno namuznil: "Očitno ni gledal cele tekme z Dolom, tam smo igrali 6-0, 5-1 in tudi 5+1. Kako bo proti Celju, pa ne bom izdal."