Celje in Gorenje zmagovito v sredin derbi

Prvaki so za 11 golov ugnali Maribor, Velenjčani uspešni v Bonifiki. Pomembni zmagi Jeruzalema in Slovenj Gradca.
Fotografija: Josip Šarac je drugi del sezone začel s petimi goli proti Mariboru. FOTO: CPL
Odpri galerijo
Josip Šarac je drugi del sezone začel s petimi goli proti Mariboru. FOTO: CPL

Celjski rokometaši so vpisali še 16. zmago na prav toliko tekmah lige NLB, Velenjčani pa so v Kopru dosegli že 10. zaporedno zmago. S takšnima popotnicama se naša največja kluba podajata v sredin derbi v Rdeči dvorani.

Celjani še naprej meljejo tekmece, v povprečju jih premagujejo za 11,5 gola, 11 golov je znašala tudi razlika proti Mariboru, ki še naprej tiči pri dnu lestvice. Trije slovenski reprezentanti (Ferlin, Kodrin, Horžen) so po osvojitvi 4. mesta na EP na Švedskem spet oblekli celjski dres, tako kot tudi srebrni Hrvat Josip Šarac.

Po poškodbi sta ponovno zaigrala Domen Makuc in Diogo Silva. Trener Tomaž Ocvirk ni mogel računati na Gala Marguča. Prvaki so imeli ves čas tekmo pod nadzorom in bi lahko zmagali še bolj prepričljivo, vendar so privarčevali nekaj moči za sredin derbi.
 

​V nedeljo evropska izziva


»Veliko smo rotirali, ogreli igralce, ki se vračajo po poškodbah, saj nas čaka še veliko tekem in potrebovali bomo vsakega. Obramba je bila zelo dobra, agresivna, gibljiva, naša največja težava pa je povezana z realizacijo, ki jo moramo do tekme z Velenjem popraviti,« je povedal Ocvirk, čigar ekipa bo v nedeljo v ligi prvakov gostila zvezdniški PSG.

Gorenje bo takrat gostovalo v Magdeburgu pri moštvo svojega nekdanjega kapetana Marka Bezjaka, čigar sezona je zaradi poškodbe rame končana. Danes je ekipa trenerja Zorana Jovičića potrdila dobro formo in vzela ves plen s težkega gostovanja v Kopru. Zadnji poraz je doživela 9. oktobra v Celju, prav pivovarji bodo želeli končati njen niz.

Na začetku drugega dela sezone sta pomembni zmagi vpisala Jeruzalem in Slovenj Gradec. Prvi je neporažen že šest kol, po 29:28 proti Krki se je dvignil na 6. mesto, ki prinaša končnico za prvaka, Korošci pa so z uspehom proti Loki pobegnili z ogroženega območja.

Preberite še:

Komentarji: