Celje se je rešilo iz koprske pasti

Vodilni trojček je končnico za prvaka začel z zmagami. Kodrin mož odločitve v Bonifiki. V ligi prvakov uspešni gostje.
Fotografija: Koper je dodobra namučil Celjane. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Koper je dodobra namučil Celjane. FOTO: Mavric Pivk

Branilci naslova državnih rokometnih prvakov iz Celja Pivovarne Laško so s tesno zmago začeli končnico za prvaka v ligi NLB. V Kopru so bili že na pragu poraza, a so se rešili ter zadržali prednost štirih točk pred Gorenjem in Rikom Ribnico, ki sta bila uspešna v domačih dvoranah.

Celjani so jeseni v Kopru v zadnjih minutah skoraj zapravili zmago, k previdnosti sta klicala tudi poraza proti Trimu in Jeruzalemu v rednem delu sezone. Da bo tekma razburljiva, je bilo jasno, ko je Marko Matijašević zadel dvakrat zapored, nakar je Grega Krečič na navdušenje številnih navijačev poskrbel za prvo vodstvo Kopra (14:13).

Celjanom se je poznala odsotnost prvega vratarja Klemna Ferlina (alergija), trener Tomaž Ocvirk je ob koncu prvega polčasa Aljaža Panjtarja za kratko zamenjal s komaj 17-letnim Jernejem Mlakarjem. Moštvo Uroša Rapotca je imelo med odmorom dva zadetka prednosti, potem ko je Grega Krečič z levico tik pred iztekom časa presenetil Panjtarja.

Devetnajst prejetih golov v 30 minutah je bil razlog za skrb pri 22-kratnih prvakih, ki so bili tudi na začetku drugega polčasa v stalnem zaostanku, dokler ni na 25:25 po 11 minutah izenačil Branko Vujović. Ko je eno redkih obramb vpisal Panjtar, pa je za zasuk s 7 metrov poskrbel kapetan David Razgor.
 

Po 31:29 sledilo 0:3


Vse je bilo povsem odprto. Celjska obramba je bila še naprej premalo odločna, Rok Marič jo je izigral za novo domače vodstvo (28:27). Šest minut pred koncem je že zadišalo po domači zmagi, ko je Adam Bratković zadel za 31:29, toda Razgor in Tilen Kodrin sta srečanje vrnila na izhodišče.

Začela se je napeta končnica, v kateri je Panjtar najprej ubranil strel Bratkoviću, po minuti odmora na zahtevo Ocvirka je v polno z levega krila zadel reprezentant Kodrin. Sledila je ključna sodniška odločitev, da je Bratković storil prekršek v napadu nad Williamom Accambrayjem, nakar so gostje žogo zadržali do konca.
 

Bećiri: Prišla bo forma


»Čestitke ekipi Kopra za borbeno igro. Trda, napeta tekma, na koncu smo mi mogoče imeli malo sreče in nam je le uspelo zmagati. Čestital bi tudi svoji ekipi za borbo. Mislim, da je bila današnja tekma dobra tudi za gledalce, vesel sem, da smo zmagali. Mi gremo zdaj do konca. Zavedamo se, da trenutno nismo v najboljši formi, ampak vseeno dobro treniramo in verjamemo, da bo prišel tudi naš čas, ko se bomo vrnili v formo,« je povedal krožni napadalec Kristian Bećiri.

Velenjčani so že v petek z 28:22 premagali Maribor, ki se je v 55. minuti nevarno približal na 22:24, ampak zadnjo so imeli igralci Zorana Jovičića, ki so vpisali sedmo zaporedno zmago. Več težav je z Loko imela Ribnica, vendar je novi trener Damjan Škaper le prišel do prve zmage (35:32). Devet minut pred koncem je bilo 30:30, nakar so gostitelji dosegli tri zaporedne gole.


 

Vardar razbil Zagreb


V ligi prvakov pa so odigrali prve tekme osmine finala, napredovanje v četrtfinale, kamor sta se neposredno uvrstila Paris SG in Barcelona, pa so si praktično že zagotovili rokometaši Vardarja, ki so v Zagrebu kar za devet golov premagali zasedbo Branka Tamšeta.

Nasploh so bili gostje uspešni. Pick Szeged, za katerega je Mario Šoštarič dosegel tri gole, je bil boljši od Wisle Plock (22:20), Flensburg je za dva gola ugnal Meškov Brest, Veszprem prav tako za dva Sporting, Kielce pa so remizirale pri Zaporožju. Slovenci se niso preveč izkazali, med 19 je bil Šoštarič še najbolj učinkovit.

EHF liga prvakov, prve tekme osmine finala – Zagreb : Vardar 18:27 (6:14; Mandić 5, Vlah in Potočnik po 2, Kastelic 2 obrambi; Karačić in Krištopans po 5, St. Skube 1), Meškov Brest : Flensburg 28:30 (14:14; Đorđić 6, Kulak 5, Poteko in Razgor 0; Lauge Schmidt 8), Motor Zaporožje : Kielce 33:33 (16:16; Kozakevič 9; Cindrić in A. Dušebajev po 8, Janc 1), Rhein-Neckar : Nantes 34:32 (18:16; Kohlbacher 11; Nyokas 7), Wisla Plock : Pick Szeged 20:22 (10:10; Daszek in De Toledo po 5; Mlakar 0, Žabić ni igral; Cañellas 6, Šoštarič 3, Bombač 1, Gaber in Henigman 0), Sporting : Veszprem 28:30 (15:14; Ghionea 7; Nenadić 9, Blagotinšek, Gajić in Marguč po 1, Mačkovšek 0).

Preberite še:

Komentarji: