Celjska veselica po zmagi proti Gorenju

Pivovarji so na zadnji tekmi sezone premagali Velenjčane s 30:26 in se brez zadržkov veselili 23. naslova državnih prvakov. Igralec tekme Domen Makuc.
Fotografija: Domen Makuc je bil prvo ime 117. derbija. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Domen Makuc je bil prvo ime 117. derbija. FOTO: Mavric Pivk

Turbulentno sezono, v kateri so zamenjali trenerja in izgubili dve lovoriki od treh, so rokometaši Celja Pivovarne Laško končali s sladko zmago proti večnim tekmecem iz Gorenja ter se jim maščevali za poraz v slovenskem pokalu.

Celjani so si že prej zagotovili 23. naslov slovenskega prvaka, želeli pa so sezono končati v slogu, potem ko so v prvenstvu zlasti v drugem delu kazali slabosti, predajali točke šibkejšim tekmecem ter razprodajali ugled. Začelo se ni po njihovih načrtih, Gorenje, ki je hotelo pokvariti veselico v Zlatorogu, je bilo v prvi tretjini tekme boljše in večinoma za gol ali dva spredaj.

Branko Vujović se seli v Kielce. FOTO: Mavric Pivk
Branko Vujović se seli v Kielce. FOTO: Mavric Pivk


Tudi ob polčasu so gostje vodili, a potem je prišla do izraza daljša celjska klop ter večja želja po zmagi, po golu Gala Marguča za 19:17 je velenjski trener Zoran Jovičić zahteval minuto odmora, ki pa je imela kratkotrajen učinek. Po zadetku reprezentanta Tilna Kodrina je v 48. minuti na semaforju pisalo 25:22 in Florijani so že začeli praznovati novo zmago proti Gorenju, ki v prvenstvu ni vzelo celjskega skalpa že vse od decembra 2013.
 

Razgor prvi dvignil pokal


Gorenje ni imelo odgovora in se je moralo sprijazniti s porazom na zadnji tekmi sezone, v kateri so ose presegle pričakovanja in lahko z optimizmom zrejo k naslednji. Najboljši igralec na 117. derbiju je bil Domen Makuc, ki bo pri 19 letih eden glavnih celjskih adutov v naslednji sezoni.

Tomaž Ocvirk je Celjane pripeljal do naslova državnega prvaka. FOTO: Mavric Pivk
Tomaž Ocvirk je Celjane pripeljal do naslova državnega prvaka. FOTO: Mavric Pivk


Pokal za 23. celjsko zvezdico je dvignil kapetan David Razgor, trener Tomaž Ocvirk je prišel do prve lovorike. Gledalci so zadnje sekunde tekme pričakali na nogah in opazovali veselje svojih ljubljencev, pozneje so se jim pridružili na parketu, ki je postal lepljiv od razlitega piva. Tokrat ga je Ocvirku na glavo zlil kar direktor Rok Plankelj.
 

Panjtar iz Celja v Gorenje


»Sezona je bila dolga in stresna, niti zamisliti si nismo mogli, da bi zadnjo tekmo pred svojimi navijači izgubili. Vesel sem, da smo zgodbo sklenili na tak način. Ni bilo lahko, Gorenje je dobra ekipa in bi nam lahko v prvem polčasu ušla za več kot dva gola,« je tekmecem za dobro tekmo čestital vratar Aljaž Panjtar, ki se bo v naslednji sezoni pridružil Velenjčanom.

Celjani so se sicer poslovili od osmih igralcev, Branka Vujovića, Jana Jurečiča, Jake Malusa, Roka Ovnička, Williama Accambrayja, Igorja Anića, Kristiana Bećirija in Aljaža Panjtarja. Za Gorenje so zadnjo tekmo odigrali Darko Stojnić, Miljan Vujović, Andraž Kete in Nikola Špelić.
 

Maribor zadnji v Evropo


Zadnjo evropsko vstopnico v pokalu EHF je ujel Maribor, ki je v Ribnici uprizoril podvig in zmagal z 28:23. Koper je proti Loki le remiziral z 22:22.

Preberite še:

Komentarji: