Celjski prsti se že brusijo za Flensburg

Rokometaši Celja Pivovarne Laško konec tega tedna začenjajo nastope v evropski ligi prvakov.

Objavljeno
13. september 2019 00.01
Posodobljeno
13. september 2019 00.01
Pri slovenskem rokometnem prvaku Celju Pivovarni Laškem so nared za uvodno tekmo v tej sezoni lige prvakov. FOTO: Slavko Kolar
STA, G. N.
STA, G. N.
Ljubljana - Rokometaši Celja Pivovarne Laško konec tega tedna začenjajo nastope v evropski ligi prvakov. V elitni skupini A se bodo pomerili s tradicionalnimi tekmeci iz nemškega Flensburga, obračun nekdanjih prvakov v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini pa se bo v dvorani Zlatorog v nedeljo začel ob 17. uri.

»Zavedamo se, da je pred nami izjemno težka preizkušnja. Iz tekme v tekmo igramo bolje in vsi skupaj komaj čakamo na krstno tekmo v ligi prvakov v tej sezoni, hkrati pa se zavedamo moči Flensburga,« je na novinarski konferenci povedal celjski trener Tomaž Ocvirk.

»V teh enajstih mojih letih v dresu Celja je imela ekipa različne uvode, letošnja pa bo zaradi številnih kadrovskih sprememb še toliko bolj posebna. Lahko rečem, da je znotraj našega moštva prava kemija, pristop na tekmah in treningih pa je zelo dober,« je dejal celjski kapetan David Razgor.

V letošnjem prestopnem roku je celjsko zasedbo okrepil občasni reprezentant Patrik Leban, ki je pred svojim krstnim nastopom v ligi prvakov povedal: »Kanček pozitivne nervoze je prisotno in je vedno dobrodošla pred tako pomembno tekmo. Dobro se bomo pripravili  in komaj čakam, da se začne tekma.«

Celje Pivovarna Laško in Flensburg-Handewitt sta doslej igrala 16 tekem. Na petih je zmagala celjska zasedba, nazadnje v minuli sezoni v Zlatorogu s 23:20. Enkrat sta se ekipi razšli z neodločenim izidom, enajstkrat pa je slavil trikratni nemški prvak ('04, '18 in ''19) in zmagovalec lige prvakov '14.