Četrti poraz razkril tudi dobre stvari

Celjani so bili Parizu enakovredni tekmeci 33 minut, potem pa popustili. Gorenje naprej v pokalu EHF, Ribnica ne.
Fotografija: Vlado Matanović je Metaloplastiki zabil enajst golov. FOTO: RK Gorenje
Odpri galerijo
Vlado Matanović je Metaloplastiki zabil enajst golov. FOTO: RK Gorenje

V vrhunskem rokometu, zlasti v ligi prvakov, poraz za devet golov ne more biti vreden pohvale, ampak morda lahko v primeru gostovanja Celja Pivovarne Laško v Parizu naredimo izjemo in pogledamo skozi prste ob zgolj 18 doseženih golih. Pivovarji so se v mestu luči pokazali v veliko boljši luči kot pred tem v Barceloni, ko so padli za 24 golov. Zvezdniki iz Pariza so njihov odpor dokončno zlomili šele v drugem polčasu.

Razlika bi bila sicer večja, če slovenski prvaki ne bi imeli v vratih Klemna Ferlina, ki je ubranil kar 20 strelov. Bila bi verjetno manjša, če bi lahko računali tudi na Josipa Šarca, v tej sezoni najboljšega strelca in pomembnega člena v obrambi. Hrvat se je namreč dan pred odhodom v Francijo na treningu rahlo poškodoval. Pa spet večja, če bi Parižani imeli v ekipi tudi dva glavna zvezdnika ob Nikoli Karabatiću, Mikkela Hansna in Sanderja Sagosena ...



»Tekmo smo začeli s preveč spoštovanja do tekmeca, kar se nam je poznalo predvsem v napadu. Bili smo premalo odločni, premalo poskušali od daleč, kljub temu pa smo zaključek prvega dela odigrali odlično. Takšen je bil tudi začetek drugega, ko smo izenačili, nato pa razbranili njihovega vratarja (Vincenta Gerrarda; op. p.). Prihajali smo do čistih priložnosti, torej dobro igrali, a pokopala nas je slaba realizacija. Tako nismo izkoristili odličnega Ferlina. Končna razlika je zgolj posledica slabe realizacije v napadu,« je za klubsko spletno stran povedal trener Tomaž Ocvirk, ki lahko z zmernim optimizmom gleda k naslednjem evropskem izzivu.
 

V nedeljo Elverum


V nedeljo namreč v Zlatorog prihaja norveški Elverum, proti kateremu bo zmaga nujna, če želijo Celjani ostati v igri za osmino finala tudi pred dvema tekmama z Zagrebom, ki tako kot Celje in Elverum še nima točk. Še prej jih sicer v sredo čaka gostovanje v Kopru v ligi NLB.

Klemen Ferlin je v PArizu zbral 20 obramb. FOTO: Uroš Hočevar
Klemen Ferlin je v PArizu zbral 20 obramb. FOTO: Uroš Hočevar


Izid je bil po desetih minutah komaj 2:2, a potem je sledilo kar šest neodgovorjenih zadetkov francoskih prvakov. Gostov to ni vrglo iz tira in so odgovorili s podobno mero, delnim izidom 5:0 za 8:7, ko je po 23 minutah zadel novopečeni reprezentant Matic Grošelj. Izid polčasa, 13:11, je postavil Nikola Karabatić, Celjani pa so bili v igri za presenečenje tudi, ko je Tilen Kodrin izenačil na 13:13.

A PSG je dodal plin, dosegel pet zaporednih golov in odločil zmagovalca. Tri minute pred koncem se je razlika že podvojila. Pri Celjanih je samo en igralec dosegel več kot tri gole, Jan Grebenc. »Morda smo v tekmo res vstopili z malce preveč spoštovanja. A potem smo po nekaj minutah videli, da lahko igramo s Parizom in v prvem delu smo bili zelo solidni. V nadaljevanju se nismo držali dogovorov, predvsem v obrambi ni bilo tako, kot smo bili dogovorjeni. Rezultat sicer ne kaže pravega obraza tekme, kaže pa na dejstvo, da smo zgrešili veliko preveč čistih strelov in priložnosti. To moramo popraviti, vsekakor pa moramo iz tekme potegniti pozitivne stvari,« je povedal Grebenc, nekdanji član Gorenja.
 

Matanovićeva enajstica


Slednji ostaja edini slovenski predstavnik v pokalu EHF, saj je Ribnica po spodbudnem prvem polčasu v Minsku v drugem popustila in izgubila za pet golov. Velenjčani so upravičili status favorita proti Metaloplastiki, čeprav sinoči v Rdeči dvorani niso bili tako prepričljivi kot teden prej v Šabcu, ko so zmagali za osem golov.

Vlado Matanović je Metaloplastiki zabil enajst golov. FOTO: RK Gorenje
Vlado Matanović je Metaloplastiki zabil enajst golov. FOTO: RK Gorenje


A tudi zmaga za tri je bila povsem dovolj za ose, ki se bodo v tretjem predkolu želele prebiti v skupinski del, kjer so bile nazadnje v sezoni 2014/15, ko so prišle celo do sklepnega turnirja v Berlinu. Pri zasedbi trenerja Zorana Jovičića sta bila najbolj pri strelu krilna igralca, na desni strani Vlado Matanović (11 golov) in na levi Matic Verdinek (7). Žreb parov za zadnje kvalifikacijsko sito bo jutri na Dunaju.



Preberite še:

Komentarji: