Čvrst odpor Mariborčanov zvezdniškemu PSG (FOTO)

Pariški rokometni velikan se je v pripravljalnem dvoboju pred 1800 gledalci v dvorani Tabor veselil zmage s 37:31 (17:12).

Objavljeno
11. avgust 2017 23.47
J. P.
J. P.

Maribor - Pravcati rokometni praznik v Mariboru je v dvorano Tabor privabil kar 1800 gledalcev, ki so lahko spremljali eno najboljših svetovnih ekip, zvezdniški francoski PSG, ki je bil v pripravljalnem obračunu s 37:31 (17:12) boljši od domačega Branika, glavnino zaloge pa si je zagotovil že v prvem polčasu.

Polfinalist lige prvakov v minulih dveh sezonah ima v svojih vrstah kar sedem francoskih reprezentantov na čelu z Nikolo Karabatićem, Danielom Narcissom in Thierryjem Omeyerjem ter zvezdnike svetovnega rokometa, kakršna sta Danec Mikkel Hansen in Nemec Uwe Gensheimer. Parižani so sicer na pripravah na Rogli, v sklopu katerih so odigrali prijateljski dvoboj z varovanci Marka Šibile.

Ti so bili enakovreden nasprotnik predvsem po glavnem odmoru, pa čeravno so priložnost dobili vsi razpoložljivi igralci, tudi fantje s klopi in novinci, ki so se zaenkrat izkazali za ustrezne okrepitve. Največ zadetkov, kar devet, je prispeval Luka Žvižej, a od tega kar sedem s sedmih metrov, Andris Celminš jih je dodal pet.

Rokometaši Gorenja se ta čas mudijo na Češkem na memorialu dr. Josefa Smekala, uvodoma pa so z 31:23 (17:10) odpravili poljsko zasedbo MKS Piotrkowianin Piotrkow. Kapetan Niko Medved, ki je bil ob odsotnosti Matjaža Brumna (zaradi družinskih obveznosti je ostal v domovini) najboljši strelec z devetimi zadetki, je komentiral: »Čeprav smo oba polčasa začeli nekoliko slabše, je obračun vseh 60 minut potekal povsem pod našim nadzorom.«