Danci prepričljivo postali svetovni prvaki, Hansen MVP

Rokometaši Danske so pred svojimi navijači razbili Norveško in se razveselili naslova svetovnih prvakov. 
Fotografija: Mikkel Hansen je izvrstno vodil napad Dancev in razigraval soigralce. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Mikkel Hansen je izvrstno vodil napad Dancev in razigraval soigralce. FOTO: Reuters

V Herningu je bilo po uvrstitvi domače reprezentance Danske v finale rokometnega svetovnega prvenstva vse pripravljeno za praznik. Danci so bili v finalu proti skandinavskim tekmecem iz Norveške favoriti, Norvežani pa so se domačinom dobro upirali le v prvih desetih minutah. 

Igro Danske je odlično vodil njihov prvi zvezdnik Mikkel Hansen, norveška obramba se je osredotočala nanj, zato se je več prostora odpiralo njegovim soigralcem, kar so odlično izkoriščali Rasmus Lauge, Lasse Svan, Mads Mensah, ... prednost je iz minute v minuto naraščala, razigral se je še odlični danski vratar Niklas Landin in Norvežani so bili v izgubljenem položaju. Danska je ob polčasu že vodila za osem zadetkov in le še največji optimisti so verjeli, da lahko Norveška pripravi preobrat. 

Žarek upanja je v njihovo reprezentanco posijal v prvih minutah drugega polčasa, ko so se Danci nekoliko preveč sprostili in začeli delati napake v napadu, Norvežani so se približali na pet zadetkov prednosti in zdelo se je, da se morda še lahko vrnejo v igro, potem pa je Hansen prekinil njihov nalet in danski stroj se je spet ogrel. 

Domači navijači so začeli slaviti že sredi drugega polčasa, Norvežani so le še nemočno čakali na konec tekme v Herningu, Danci pa so naslovu olimpijskih prvakov iz Ria 2016 dodali še naslov svetovnih prvakov in se okitili z zlatimi odličji. Tekma se je končala z gladko zmago domačinov z 31:22. 
 

Hansen igralec prvenstva


Najkoristnejši igralec svetovnega prvenstva je pričakovano postal prvi danski zvezdnik, Mikkel Hansen je bil s kar 72 doseženimi zadetki hkrati tudi prvi strelec turnirja. 

Najboljša postava SP 2019:
- vratar: Niklas Landin (Danska)
- desno krilo: Ferran Sole (Španija)
- desni zunanji: Fabian Wiede (Nemčija)
- srednji zunanji: Rasmus Lauge Schmidt (Danska)
- levi zunanji: Sander Sagosen (Norveška)
- levo krilo: Magnus Jondal (Norveška)
- krožni napadalec: Bjarte Myrhol (Norveška)
 

Preberite še:

Komentarji: