Denič: Pokopala nas je nezbranost v napadu

Jubilant Sebastian Skube (100 nastopov za reprezentanco): V nedeljo nas čaka najpomembnejši obračun na prvenstvu.

Objavljeno
23. januar 2015 22.23
HANDBALL-WC-2015-SLO-ESP
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Doha - Slovenski rokometaši so prvi del svetovnega prvenstva v Katarju zapečatili z drugim porazom v skupini A, španska trdnjava pa zanje še naprej ostaja neosvojljiva. Del zaslug za poraz lahko naši fantje pripišejo tudi sebi. »Imeli smo kakovostno obrambo in razpoloženega vratarja Primoža Prošta, pokopala pa nas je nezbranost v napadu. Priigrali smo si veliko priložnosti, a dosegati je treba tudi gole. Odločile so posamične sposobnosti Špancev, ki so v fazi napada in strelov na gol boljši od nas, tako da so zasluženo zmagali,« je prepričan slovenski selektor Boris Denič.

»Danes nas je tekmečev čuvaj mreže, ki ga že dlje časa opazujem in je na dobri poti, da postane eden najboljših vratarjev na svetu, enostavno 'pojedel' in je najzasluženjši za špansko zmago. Nič, poiskati morame rešitve za naše težave in jih tudi odpraviti,« poudarja Miha Žvižej, eden treh Slovencev, ki so danes zadeli štirikrat. Jubilant Sebastian Skube, ki je že stotič oblekel majico izbrane vrste, pa ga je na kratko dopolnil: »Zdaj pridejo tekme na izpadanje, v nedeljo pa nas čaka najpomembnejši obračun na tem prvenstvu.«

»Zadovoljen sem z razpletom te zahtevne tekme. Slovenci gojijo povsem drugačen slog igre, v njej je precej sijajnih posameznikov, močnih v igri 'ena na ena'. Za nas je pomembna zmaga, v osmino finala gremo z brezmadežnim izplenom, to nas navdaja z optimizmom pred dvoboji na izpadanje,« pa je vtise strnil še selektor zmagovalne zasedbe Manolo Cadenas.