Deset tekem, devet porazov Ribnice

V tekmi 2. kola skupine za prvaka lige NLB so celjski rokometaši s 35:27 ugnali Ribnico, dvoboj odločen že pred odmorom.

Objavljeno
23. marec 2017 23.17
Rokomet

Celje - Rokometaši Rika Ribnice se v zadnjem obdobju nikakor ne najdejo, v desetih dvobojih so morali namreč kar devetkrat na kolena, nazadnje danes, ko jih je na gostovanju v drugem kolu skupine za prvaka lige NLB - celo lažje od pričakovanj - s 35:27 odpravil državni prvak Celje Pivovarna Laško. Vsega je bilo konec že pred odhodom na odmor, saj so se gostitelji pred 750 navijači v Zlatorog odlepili že za velikih sedem zadetkov (19:12), v nadaljevanju pa razliko le še malonkostno oplemenitili.

Ribničani so se morali spet znajti brez pomoči enega ključnih členov v igralskem kadru Patrika Lebana, orožje pa so položili že po polovici prvega polčasa pri zaostanku s 3:9. Pomagal jim ni niti razigrani reprezentant Nik Henigman, ki je vpisal sedem zadetkov, od tega šest v drugem polčasu, na drugi strani je Luka Žvižej zmogel še enega več. Poražence v nedeljo čaka nov evropski izziv, gostovanje v pokalu EHF v Berlinu.

»Na tekmeca smo se optimalno pripravili, v dvoboj smo šli že od prve minute tako, kot sem si želel, takoj vzeli vajeti v svoje roke in jih držali do konca. Vseeno smo si privoščili nekaj napak, ki niso bile usodne, v dvobojih, v katerih bo rezultat tesen, pa jih ne bomo smeli početi. Veliko stvari je bilo dobrih, nekaj jih bo treba popraviti, denimo odbite žoge in igro 'dva na dva'. Priložnost sem lahko ponudil vsem fantom, kar je pomembno pred nadaljevanjem prvenstva,« je poudaril trener zmagovalne vrste Branko Tamše.

Celje Pivovarna Laško : Riko Ribnica 35:27 (19:12)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 750, sodnika Teršek, Leskovec.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (15 obramb), Gajić; Malus 3, Babarskas 1, Janc 4, Razgor 1, Suholežnik 1, Marguč 3 (2), Grošelj 1, Poteko 1, Zarabec 5, Kodrin, Mačkovšek 2, Mlakar 4, Žvižej 8, Bećiri 1.

Riko Ribnica: Klarič, Perovšek (5 obramb); Fink 1, J. Grebenc 2, Knavs 1, N. Henigman 7, Skušek 1, Pucelj 1, Pahulje, Nosan 5 (1), Kovačič 4, Kljun, Setnikar 3 (2), Kulenović 2, Košmrlj.

Sedemmetrovke: Celje 3 (2), Ribnica 4 (3); izključitve: Celje 4, Ribnica 8.