Doma kot tigri, v gosteh krotki mucki

Celjani po plus 9 z Zagrebom do minus 9 v Zaporožju. Josip Šarac: »To nismo mi«. V nedeljo v Zlatorogu evropski podprvak Nantes, že jutri Koper.
Fotografija: Svetla izjema Celja v Ukrajini je bil rekonvalescent Josip Šarac, ki se je med strelce v ligi prvakov vpisal po skoraj mesecu dni in je bil s štirim goli najbolj učinkovit pri gostih. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Svetla izjema Celja v Ukrajini je bil rekonvalescent Josip Šarac, ki se je med strelce v ligi prvakov vpisal po skoraj mesecu dni in je bil s štirim goli najbolj učinkovit pri gostih. FOTO: Leon Vidic

Novembra naj bi se izkristaliziralo, ali lahko rokometaši Celja Pivovarne Laško računajo na prekinitev suše in se po petih letih uvrstijo v izločilne boje EHF lige prvakov. A po dveh zmagah in dveh porazih se je še okrepil "status quo". Visok poraz v Zaporožju je nakazal negativen odgovor, a vse se lahko spet obrne že v nedeljo, ko v Zlatorog prihaja Nantes.

Minuli konec tedna ni bil v čast slovenskemu klubskemu rokometu, prinesel je dva poraza za devet golov. Gorenjev na domačem parketu proti Granollersu je bil manj boleč, a usoden. Slovenija tudi letos ne bo imela predstavnika v skupinskem delu pokala EHF.



Rok Ovniček je izgubil preveč žog, Celjani so naredili kar 17 tehničnih napak. FOTO: Jure Eržen
Rok Ovniček je izgubil preveč žog, Celjani so naredili kar 17 tehničnih napak. FOTO: Jure Eržen


Celjani so v Zaporožju delovali enako nebogljeno, vendar neslavnih 26:37 ni bilo tragičnih. V skupini B lige prvakov je pet kol pred koncem kar šest ekip v igri za štiri mesta v osmini finala, tudi Celjani, ki pa jih "tepejo" blede na tujem. V Zlatorogu so podobni tigrom, v gosteh krotkim muckom. Na petih tekmah so doživeli pet porazov z razliko v golih minus 43 (121:164). Športni psiholog, s katerim sodelujejo, bo očitno moral odpreti novo poglavje ...


Motor v prednosti, proti Nantesu bo potrebna zmaga


»Težko je povedati kaj pametnega. Nismo bili na naši ravni, to nismo bili mi,« je po neslavnih 27:36 z glavo zmajeval Josip Šarac, ki se je po daljšem času vpisal med strelce v LP. Trener Tomaž Ocvirk zna dobro umiriti fante na domačih tekmah, a v gosteh jim bo moral nekako pognati adrenalin po žilah. V spomladanskem delu bodo imeli Celjani še dve gostovanji, v Flensburgu in Skjernu, zlasti slednjemu bodo verjetno morali vrniti milo za drago za uvodni domači poraz, če želijo osvojiti vsaj šesto mesto.

Škoda, ker v Ukrajini niso mogli iztržiti vsaj nižjega poraza, Motor, ki je v Celju klonil z 28:33, ima zdaj prednost in še točko več. Celjanom bi šlo na roko, če bi v prihodnjem kolu Ukrajinci izgubil ali remizirali v Zagrebu. Toda sami bodo morali nadaljevati prepričljive predstave in ugnati Nantes. Zadnji finalist se je znašel v rezultatski krizi in bo še posebej motiviran, da izplava iz nevarnih vod.

William Accambray je bil v Ukrajini povsem nenevaren. FOTO: Jure Eržen
William Accambray je bil v Ukrajini povsem nenevaren. FOTO: Jure Eržen


Ocvirkovo imenovanje je prineslo precej pozitivnih učinkov, vendar bo "Čvarijevo" prvo vodenje članske ekipe potrebovalo nadgradnjo. Ne morejo pričakovati, da bodo še kdo naredil taktični samomor, kot ga je Lino Červar. Celjane jutri čaka zahtevna generalka proti Kopru, ki je nanizal pet zmag pod vodstvom Uroša Rapotca, "vajenca" Ocvirkovega predhodnika Branka Tamšeta.


Prvi poraz za PSG, Montpellier na pragu izpada


Več uspeha so imeli mnogi naši legionarji. Nepremaganih ekip v LP ni več, potem ko je Pick Szeged ugnal Pariz, od štirih Slovencev se je med strelce trikrat vpisal Matej Gaber. Urh Kastelic z osmimi obrambami in Gregor Potočnik z dvema goloma sta bila zaslužna, da je Nantes izgubil točko v Zagrebu. Trije goli Jana Grebenca pa niso mogli rešiti Skjerna proti Flensburgu.

V skupini A je na vrhu varna Barcelona, ki je v derbiju kola zmagala v Kielcah, Jure Dolenec je enkrat zatresel mrežo Poljakov, pri katerih se je izkazal Blaž Janc s petimi goli. Na zmagovita pota se je vrnil razglašeni Veszprem, vsi štirje Slovenci so imeli zasluge za zmago pri Rhein-Neckarju (Gajić in Mačkovšek po 2, Blagotinšek in Marguč po 1). Meškov in Vardar sta se razšla z delitvijo točk, Simon Razgor je dosegel dva gola za Beloruse, pri katerih je okreval Vid Poteko, Staš Skube je dosegel en gol za Makedonce, ki so imeli v postavi spet Gregorja Ocvirka.

Tomaž Ocvirk še ni premagal uroka gostovanj. FOTO: Jure Eržen
Tomaž Ocvirk še ni premagal uroka gostovanj. FOTO: Jure Eržen


Montpellier pa bo verjetno prvi branilec naslova, ki se mu ne bo uspelo prebiti iz skupine. Zelo boleč je bil domači poraz s Kristianstadom, Vid Kavtičnik je dosegel en zadetek za Francoze.

V t. i. spodnjem domu v boju za "play-off" v skupini C dobro kaže Silkeborgu s Sebastianom Skubetom in Sportingu z vratarjema Matevžem Skokom in Aljošo Čudičem ter v skupini D Wisli Plock z Žigo Mlakarjem in Igorjem Žabićem.

Preberite še:

Komentarji: