Euro 2018: Bombač med kandidati, Malus in Poteko ne

Prvi mesec novega leta bodo Slovenci stiskali pesti za rokometaše na EP na Hrvaškem. Selektor Vujović je objavil prvi seznam.

Objavljeno
05. december 2017 21.24
Posodobljeno
05. december 2017 21.24
Bombač Dean na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo,Celje Slovenija 09.06.2016 [Rokomet]
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Ljubljana - Slovenska rokometna zveza (RZS) je na EHF oddala seznam 28 igralcev s pravico nastopa na EP, ki bo na Hrvaškem januarja prihodnje leto. Na njem je Dean Bombač, ki je izpustil nekaj zadnjih akcij,ker ni našel skupnega jezika s selektorjem Veselinom Vujovićem, tudi Jure Dolenec, ki okreva po operaciji kolena; ne pa denimo Jaka Malus, ki se je izkazal v dresu Celja Pivovarne Laško v ligi prvakov. Vujović je dal prednost svojemu igralcu iz Kopra Aleksu Vlahu, pa tudi Patriku Lebanu iz Nexeja.

Od reprezentantov, ki so osvojili bron na letošnjem SP v Franciji, manjkajo Tilen Kodrin in Vid Poteko ter poškodovani David Miklavčič. Zanimivo, na seznamu je kar šest igralcev Gorenja, samo štirje so iz vrst prvakov iz Celja, presenetljivo prvič Matic Suholežnik.

Vujović naj bi seznam igralcev, ki jih bo povabil na priprave (začele naj bi se okrog božiča v Zrečah), sporočil na novinarski konferenci 15. decembra, v Zagreb, kjer se bo Slovenija januarja najprej merila z Makedonijo, Nemčijo in Črno goro, pa naj bi odpeljal šestnajsterico najboljših.

Vratarji: Matevž Skok, Urh Kastelic (oba Zagreb), Klemen Ferlin (Gorenje), Urban Lesjak (Celje PL).

Leva krila: Darko Cingesar (Aix), Niko Medved, Matic Verdinek (oba Gorenje).

Levi zunanji: Borut Mačkovšek (Celje PL), Saša Barišić Jaman (Nexe Našice), Nik Henigman (Riko Ribnica), Jan Grebenc, Gregor Potočnik (oba Gorenje).

Srednji zunanji: Marko Bezjak (Magdeburg), Miha Zarabec (Kiel), Dean Bombač (Kielce), Patrik Leban (Nexe Našice), Aleks Vlah (Koper).

Desni zunanji: Vid Kavtičnik (Montpellier), Jure Dolenec (Barcelona), Žiga Mlakar (Celje PL), Nejc Cehte (Gorenje).

Desna krila: Gašper Marguč (Veszprem), Blaž Janc (Kielce), Mario Šoštarič (Pick Szeged).

Krožni napadalci: Matej Gaber (Pick Szeged), Blaž Blagotinšek (Veszprem), Igor Žabić (Wisla Plock), Matic Suholežnik (Celje PL).