Ferlin se seli v bundesligo

Reprezentančni vratar Celja Pivovarne Laško Klemen Ferlin bo v prihodnji sezoni branil za nemški Erlangen.

Objavljeno
03. december 2019 14.42
Posodobljeno
03. december 2019 15.52
Klemen Ferlin se je danes mudil v Nemčiji, kjer je podpisal triletno pogodbo. Ohranil bo številko 22. FOTO: Osebni arhiv
Celje - Dobra novica za ta čas vodilnega slovenskega vratarja, slaba za slovensko ligo in Celje Pivovarno Laško. Reprezentant Klemen Ferlin bo po koncu sezone zapustil vrste slovenskih prvakov iz Celja Pivovarne Laško in se preselil v nemško bundesligo. Podpisal je pogodbo z Erlangenom, 13. ekipo bundeslige.

Trebanjec se je pri 30 letih odločil oditi na tuje, kar je bila njegova želja že v tej sezoni. Ne bo pa prestopil v velik klub, ki bi igral v ligi prvakov, ampak za Erlangen, ekipo iz spodnjega dela lestvice. V Nemčiji že branita Urh Kastelic (Göppingen) in Urban Lesjak (Hannover).

Vest je uradno potrdil nemški klub. »Veseli smo, da smo pridobili vratarja reprezentančnega kalibra, ki ima izkušnje iz lige prvakov,« je bil na sklenitev dogovora ponosen športni direktor Erlangena Kevin Schmidt. »Ferlo« je podpisal triletno pogodbo

image
Klemen Ferlin bo v Celju samo še do konca sezone. FOTO: Uroš Hočevar


Za Erlangen je pred tem dve sezoni branil tudi Gorazd Škof.

Ferlin je kariero začel v Trimu, se preselil v Gorenje in od tam pred dvema sezonama v Celje. Je glavni kandidat za številko 1 na bližnjem evropskem prvenstvu na Švedskem. Za reprezentanco je zbral 28 nastopov, v ligi prvakov 34.

Celjani bodo morali v prihodnje najti prvega vratarja, saj je Miljan Vujović še premlad za tako odgovorno nalogo.

image
Klemen Ferlin je v zadnjih dveh sezonah blestel v ligi prvakov. FOTO. Cropix