Gašper Marguč po koncu sezone odhaja v Veszprem

Celjske rokometaše bo po koncu sezone zapustil Gašper Marguč in se pridružil madžarskemu moštvu Veszprem.
Objavljeno
16. marec 2014 18.21
uho*Celje - Gorenje
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Celje - Obetavni slovenski rokometaš Gašper Marguč bo po koncu sezone zapustil celjski klub in se pridružil madžarskemu Veszpremu, ki je v zadnjih sezonah v samem evropskem vrhu.

Marguč je v dresu Celja Pivovarne Laško odigral 190 tekem in dosegel kar 873 zadetkov. Nov izziv je našel v Veszpremu, kjer je danes že opravil zdravniške preglede, celjski klub pa se je z madžarskim dogovoril glede vseh podrobnosti prestopa.

»Občutki so malo mešani. Po eni strani je seveda zadovoljstvo, ko veš, da se zate zanimajo številni klubi. Po drugi strani pa mi ni lahko, saj zapuščam svoj klub, kjer sem se odlično počutil. Vendar takšna ponudba se ne zgodi vsak dan in enostavno sem jo moral sprejeti, zavedam pa se, da bo slovo ob koncu sezone težko, saj sem se vsega kar znam naučil tukaj v Celju. Za mano so vse selekcije kluba, pet sezon v članski in moram reči, da mi klub ni dal le rokometnega znanja, temveč tudi znanje za življenje, ki mi bo vedno prišlo prav, zato sem klubu za to zelo hvaležen. Sem se bom vedno zelo rad vračal in zame bo Celje vedno moj prvi klub,« je dejal Marguč.

»Na Madžarskem me čaka novo dokazovanje in upam ter verjamem, da se bom hitro dokazal v novem okolju in si izboril mesto na igrišču. Ambicije novega kluba segajo na sam vrh. Upam, da bom lahko k uresničevanju teh ciljev pripomogel kar največ in da bom del teh uspehov. Mislim, da mi bo kar malo lažje, saj je dvorana Veszprema dvojnica celjskega Zlatoroga, Veszprem je tudi dokaj blizu in še njihovi privrženci so povezani s Florijani in vse to je zelo pomemben dejavnik, ki je vplival na mojo odločitev,« je še dodal krilni igralec Celja Pivovarne Laško.