Gnoj bodo skidali skupaj ali pa ga bodo pojedli

Za Celjane in Slovenke jutri zelo pomembni tekmi, Gorenje bo danes iskalo pot iz krize v zelo negostoljubni Ribnici.
Fotografija: Tekme med Gorenjem in Ribnico so vselej zelo napete in borbene.
FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Tekme med Gorenjem in Ribnico so vselej zelo napete in borbene. FOTO: Jože Suhadolnik

Osrednja pozornost pestrega rokometnega vikenda bo namenjena jutrišnji tekmi Celja Pivovarne Laško z Aalborgom (17) v ligi prvakov, pomemben izziv v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo jutri ob 14.30 čaka žensko reprezentanco v Belorusiji, zelo napeto pa utegne biti tudi na današnjem derbiju lige NLB med Rikom Ribnico in Gorenjem (19).
 

Celje želi prvo zmago


Celjani nujno potrebujejo prvi točki proti neposrednemu tekmecu za osmino finala, ob tem pa računajo na pomoč najbolj zvestih navijačev, ki bodo svojim ljubljencem dali prednost pred odbojkarskim finalom v Parizu. »Agresivnost v obrambi in previdnost v napadu s čim manj izgubljenimi žogami,« je recept za zmago po besedah trenerja Tomaža Ocvirka, ki upa, da bodo njegovi fantje kos rezultatskemu pritisku. »Če ponovimo predstavo proti Flensburgu, bi morali zmagati,« je dodal.





Uro in pol prej bodo v predmestju Minska drugo tekmo v kvalifikacijah za EP odigrale Slovenke, ki so v četrtek v Mariboru z 32:23 v Mariboru premagale Kosovo, s tem, da je selektor Uroš Bregar uporabil zlasti mlajše igralke, tudi 17-letno krožno napadalko Valentino Klemenčič, ki je na debiju dosegla prve štiri gole za reprezentanco.

Diogo Silva je v Barceloni dosegel pet golov. FOTO: Voranc Vogel
Diogo Silva je v Barceloni dosegel pet golov. FOTO: Voranc Vogel

 

Bregar tokrat z ekipo A


Toda v Belorusiji bo Bregar stavil na udarne adutinje, kapetanko Ano Gros, Tjašo Stanko, Nino Zulič, Aljo Koren in Polono Barič, ki proti Kosovu niso stopile na parket mariborske Lukne. Zmaga bi namreč Slovenkam na široko odprla vrata EP, ki ga bosta gostili Danska in Norveška. Hkrati bi bila dobra popotnica na svetovno prvenstvo, ki se bo na Japonskem začelo konec novembra.



Belorusinje so v prvem kolu s 30:40 izgubile pri favoritinjah skupine iz Nemčije. Na EP se uvrstita dve reprezentanci, torej gre za neposredni obračun med pretendentkami za drugo mesto. Reprezentanci sta bili tekmici v kvalifikacijah za EP 2010, takrat so Slovenke doma zmagale za devet golov, v gosteh pa izgubile za enega in se po dolgem času prebile na veliko tekmovanje.

Ana Gros želi Slovenke popeljati k zmagi v Belorusiji. FOTO: Jure Eržen
Ana Gros želi Slovenke popeljati k zmagi v Belorusiji. FOTO: Jure Eržen

 

Liga NLB: derbi v Ribnici


V državnem prvenstvu za moške pa bodo oči uprte v nocojšnjo tekmo v Ribnici, kjer bo domača ekipa favorit proti ranjenemu Gorenju, ki mu na začetku sezone nič ne gre po načrtih. Zasedba Zorana Jovičića je po porazih v Škofji Loki in Mariboru šele na osmem mestu in nujno potrebuje zasuk krivulje navzgor. Ne nazadnje jo konec prihodnjega tedna tako kot Ribnico že čaka štart v pokalu EHF.



Alarm v Rdeči dvorani, v katero igralci Gorenja ves september niso imeli vstopa zaradi Pikinega festivala, kar je bržčas pripomoglo k začetni krizi, je prižgan, a znaka za preplah še ni. »Sami smo si nakopali kup gnoja. Zdaj ga moramo skidati ali pa pojesti,« je bil slikovit direktor Janez Gams, ki ni želel s prstom pokazati na nikogar razen nase. »Imeli smo nekaj pogovorov in vsak najbolje ve, kaj lahko naredi, da se vrnemo v zmagovite tirnice. Če je kdo kriv, sem to jaz, imel sem proste roke pri kadrovanju. A v fante verjamem,« se je s pepelom posul Gams.
 

Podpora trenerju 


Zavrnil je namigovanja, da so Jovičiću šteti dnevi. Ta so se še okrepila, odkar je Branko Tamše izgubil službo v Zagrebu ...»Jovičić ima moje popolno zaupanje. Še spomladi je veljal za odličnega in perspektivnega trenerja, v treh tednih že ni pozabil svojega posla,« je Zokiju, ki ga tarejo skrbi zaradi poškodb, v bran stopil Gams, ki je vlogo favorita na današnjem derbiju prepustil še neporaženim Ribničanom: »Samo poglejte lestvico.«

Zoran Jovičić želi čim prej z Gorenjem nizati zmage. FOTO: Leon Vidic
Zoran Jovičić želi čim prej z Gorenjem nizati zmage. FOTO: Leon Vidic


Tudi kapetan David Miklavčič dobro ve, da je vrag vzel šalo: »Čaka nas še ena težka tekma proti ekipi, ki se bori za sam vrh prve lige, zato pričakujemo neizprosno borbo. Vsekakor gremo po dve točki, drugega nam ne preostane. Ta tekma je za nas zelo pomembna, zato bomo morali biti stoodstotno skoncentrirani in dati vse od sebe, da iz Ribnice odnesemo celo kožo.«

Ribnica na začetku sezone deluje prepričljivo, v domači dvorani je posebej nevarna. »Na tekmo se pripravljamo, kot na vse do sedaj. Zavedamo se kako kakovostna je ekipa Gorenja. Pričakujem težko tekmo, na kateri bo odločala vsaka napaka. Naš cilj je narediti jih čim manj,« pa je dejal domači trener Damjan Škaper, ki si obeta glasno spodbudo s tribun.

Preberite še:

Komentarji: