Gorazd Škof še nima dovolj - seli se v nemški Erlangen

Rokometni vratar Gorazd Škof se še ni naveličal rokometa. Kariero bo nadaljeval v nemškem prvoligašu HC Erlangen.

Objavljeno
03. april 2017 16.54
HANDBALL-OLY-2016-RIO-POL-SLO
N. Gr.
N. Gr.

München - Nekdanji reprezentančni vratar Gorazd Škof zapušča Pariz. Za PSG je opravljal naloge rezervnega vratarja, prvo ime kluba je bil še vedno legendarni Thierry Omeyer. Škof se je zato odločil, da se preizkusi še v nemški bundesligi, kjer v bogati karieri še ni igral.

HC Erlangen je za nemške razmere dokaj majhen klub, a očitno Škof verjame v njihove načrte. Vedno so bile moje sanje, da zaigram v nemški bundesligi, je ob podpisu povedal vratar, ki bo na Bavarskem predvidoma ostal eno leto. Glede na konkurenco, vratar v moštvu je še Nikolas Katsigiannis, bo Škof naslednje leto prvi vratar ekipe.

Letos je za PSG, ki brani prvenstveni naslov in je trenutno vodilna ekipa francoske lige, odigral 42 tekem in ima 33,46-odstotno uspešnost. Za slovensko reprezentanco je odigral 188 tekem, leta 2016 tudi na olimpijskih igrah. Zelo zadovoljni so tudi v klubu. »To, da se rokometaš takšnega formata odloči za HC Erlangen, kaže, da ne uživamo dobrega ugleda le v Nemčiji, pač pa tudi v Evropi,« je po podpisu dejal direktor kluba Rene Selke.