Gorenje in Celje razočarala

Rokomet: V ligi SEHA Zagreb in Nexe odnesla lep plen iz Velenja in Celja.

Objavljeno
08. november 2017 00.03
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Celje, Velenje – Najboljša rokometna kluba na Slovenskem sta pred svojimi navijači pričakovala precej več od dvobojev s hrvaškima tekmecema v 7. kolu lige SEHA. Če je poraz Gorenja proti Zagrebu še razumljiv, pa je remi Celja Pivovarne Laško pomenil veliko razočaranje.

Derbi kola je bil v Rdeči dvorani, kjer se je domačim »osam« dolgo nasmihala zmaga, toda v zadnji četrtini tekme so hrvaški prvaki pokazali moč in večjo željo po zmagi, ki so jo dosegli predvsem po zaslugi odličnega Stipeta Mandalinića, znanega krvnika Slovencev. Gorenje je v soboto razbilo Elverum in v prvem polčasu letelo na krilih zmage v ligi prvakov. Niko Medved je s tremi zaporednimi goli povišal domače vodstvo na 10:7. V drugem delu je zablestel drugi vratar Rok Zaponšek in gredo mu zasluge, da so slovenski podprvaki po šestem Medvedovem golu v 50. minuti vodili z 20:19. A ekipa Kasima Kamenice je imela v končnici več moči.

Gorenje Velenje : PPD Zagreb 23:25 (14:12)

Rdeča dvorana, gledalcev 1000, sodnika Mitrevski in Todorovski (Makedonija).
Gorenje: Ferlin (6 obramb), Zaponšek (5); Cehte 5, Medved 6 (1), Haseljić, Ovniček 2, Toskić 1, Drobež, Potočnik 1, Golčar 1, Markotić 1, Verdinek 2, Kleč, Tajnik, Brumen 3 (2), Pejović 1; Zagreb: Skok (5 obramb), Kastelic (5); Ž. Marković 9 (1), Mrakovčić, Lučin, Pavletić, Kontrec 1, Vori 1, D. Marković 3, Horvat 2, Šušnja, J. Valčić 1, T. Valčić, Mandalinić 8, Hrstić, Bičanić; sedemmetrovke: Gorenje 3 (3), Zagreb 1 (1); izključitve: Gorenje 4, Zagreb 2.

Celjanom včerajšnja predstava proti Našicam nikakor ne more biti v ponos. Med elito žanjejo simpatije, toda na tekmi, ki bi jo po vseh merili morali prepričljivo dobiti, so zatajili in v Zlatorogu iztržili le točko. Še več, hrvaški podprvaki iz Našic so bili celo bližje zmagi. Celjski trener Branko Tamše bi se že lahko vprašal o smiselnosti svojih napotkov pred zadnjim napadom. Ko je imel v ekipi še Miho Zarabca in Blaža Janca, se mu je še izšlo, odtlej imajo njegovi napotki praviloma negativne učinke. Pri izidu 27:27 je 15 sekund pred koncem sklical posvet, toda akcija je bila tako zapletena, da je Branko Vujović storil osnovnošolsko napako.

Neprepričljivi Celjani, ki so v prvem polčasu vodili že z 10:6, na začetku drugega dela pa zaradi rdečega kartona izgubili Urbana Lesjaka, so se še malce oddaljili od nastopa na zaključnem turnirju. Izgovor, da so manjkali Borut Mačkovšek, Luka Mitrović in Žiga Mlakar, ne drži vode. Pri Našičanih ni bilo Slovenca Patrika Lebana, hrvaškega veterana Vedrana Zrnića in še treh mož v rotaciji. Najbolj učinkovit je bil slovenski reprezentant Saša Barišić Jaman s sedmimi zadetki. Vse pohvale tudi Aljažu Lavriču, bivšemu igralcu Krke – zadel je za izenačenje na 26:26 in odlično podal za zadnji gol gostov, ki bi si zaslužili zmago.

Celje Pivovarna Laško : Nexe Našice 27:27 (12:12)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 550, sodnika Pandžić in Mosorinski (Srbija).
Celje: Lesjak (4 obrambe), Panjtar 1 (6), Dobaj; Vujović 3, Jurečič 2, Malus 2, Razgor 4, Suholežnik 1, Marguč 7 (4), Grošelj, Žabić, Kodrin 2, Makuc, Anić, Bećiri 5; Nexe: Pilipović (9 obramb), Poljak; Šipić 3, Koncul 1, Eter, Mrđenović, Barišić-Jaman 7, Mičević, Sršen 4, Buvinić 5 (2), Greganić, Jelinić 2, Rotim, Lavrič 2, Tomić 3, Vulić; sedemmetrovke: Celje 4 (4), Nexe: 3 (2); izključitve: Celje 10, Nexe 10; rdeči karton: Lesjak (35).