Gorenje in Riko odločno proti evropski pomladi

Velenjčani bodo jutri (17) gostili poljsko ekipo Gwardia Opole, Ribničani danes (19) Selfoss z Islandije. Oboji z lepimi možnostmi.
Fotografija: Nikola Špelić je pri Gorenju zadolžen za gole. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Nikola Špelić je pri Gorenju zadolžen za gole. FOTO: Uroš Hočevar

Gorenje in Riko Ribnica si obetata uspešno sezono v pokalu EHF. Potem ko so Velenjčani na prvi oviri preskočili švedski Alingsas, jih v drugem predkolu čaka podobno močan in premagljiv tekmec, poljska ekipa Gwardia Opole. Prva tekma bo jutri ob 17. uri v Rdeči dvorani.

Zasedba trenerja Zorana Jovičića je sicer v sredo izgubila slovenski derbi v Celju, toda prikazala solidno formo, kar je dober obet pred srečanjem s peto ekipo poljskega prvenstva iz prejšnje sezone. Črno-rumeni so v vlogi favoritov, če jo bodo upravičili, se bodo uvrstili v tretji predkrog, ki bo zadnje sito pred skupinskim delom, v katerem so nazadnje nastopili v sezoni 2014/15, ko so celo nastopili na sklepnem turnirju v Berlinu.
 

Miklavčič: Stavimo na hitrost


Daleč največ kilometrine v evropskih tekmovanjih ima kapetan David Miklavčič, ki si obeta dobro predstavo in zmago pred domačimi navijači. "Poljaki imajo močne in visoke igralce, zato bomo verjetno stavili na hitro igro. Ob tem bomo morali zmanjšati nihanja in preprečiti tistih deset ali 15 minut, ko pademo v luknjo. Rezultatskega pritiska ni, vsi želimo prikazati dobro partijo in razveseliti navijače," je povedal Miklavčič.

"Večjih težav s poškodbami nimamo, tekma v Celju nam je sicer pobrala precej moči, vendar čas je, da se fantje počasi navadijo na ritem sreda-nedelja. Z vlogo favoritov se ne obremenjujemo, vemo pa, da bo morala biti vsa ekipa na maksimumu, če si želimo ustvariti pomembno prednost pred tekmo na Poljskem," je še dodal Miklavčič pred srečanjem z ekipo, ki ima zgolj enega tujca, litovskega veterana na črti.
 

Riko Ribnica v odlični formi


Vodilna ekipa lige NLB iz Ribnice je evropsko pomlad preživljala v sezoni 2016/17, ko se ji je v šestih kolih zmaga izmuznila. Moštvo trenerja Siniše Markote je bilo v prvem kolu prosto, v drugem pa tudi ne bi smelo imeti veliko preglavic, saj bo tekmec islandska ekipa Selfoss. Prva tekma bo danes ob 19. uri v ŠC Ribnica. Suhorobarji kažejo zelo dobro formo, potem ko so premagali Celje PL so v sredo slavili zanesljivo zmago tudi v Mariboru.

Risto Vujačić je nazadnje v Mariboru imel dobre strelske občutke in je dosegel sedem zadetkov. FOTO: Uroš Hočevar
Risto Vujačić je nazadnje v Mariboru imel dobre strelske občutke in je dosegel sedem zadetkov. FOTO: Uroš Hočevar


Preberite še:

Komentarji: