Gorenje naprej, težak popravni izpit Celja v Trebnjem

Kdo se bo nocoj pridružil Velenjčanom na F1 pokala Slovenije?
Fotografija: Benjamin Teraš si obeta novo presenečenje Trima. FOTO: Dominik Pekeč
Odpri galerijo
Benjamin Teraš si obeta novo presenečenje Trima. FOTO: Dominik Pekeč

Potem ko so si sinoči kot prvi nastop na zaključnem turnirju pokala Slovenije po zmagi proti Kopru priigrali rokometaši Gorenja, bodo danes znani ostali udeleženci F4. Branilci lovorike iz Celja Pivovarne Laško bodo ob 19. uri gostovali pri Trimu, ki jim je pred dobrim mesecem v ligi NLB zadal boleč poraz sredi Zlatoroga.

Šestega februarja je Trimo uprizoril senzacijo z zmago z 31:26. Zanimivo, Celjani so tri od štirih porazov v domovini doživeli proti ekipam, ki se niso uvrstile v končnico za prvaka, poleg Krke (superpokal) in Jeruzalema tudi proti Trimu, ki je zanje tradicionalno neugoden tekmec. V prvenstvu se je tekma na Dolenjskem končala s 36:33 za pivovarje.
 

Celje vedno vsaj v polfinalu


Trebanjci so bili razočarani, ker se jim je v soboto kljub zmagi z Loko za las izmuznil zgornji dom, tolažbo bodo iskali v pokalnem tekmovanju. Toda v njem so Celjani neporaženi že sedem sezon, srebrnino so dvignili 21-krat, sploh nikdar se ni zgodilo, da jih ne bi bilo v polfinalu (!). Se bo ta tradicija končala? Ni ravno verjetno. Ob koncu evropskih izzivov so že osredotočeni na branjenje domačih naslovov, zato se trener Tomaž Ocvirk nadeja, da ne bo več deležen slabih presenečenj.



Njegov trebanjski kolega Benjamin Teraš je v prvi sezoni pri Trimu potrdil, da ni več »benjamin«, ampak iz pravega trenerskega testa, zaveda pa se, da bo Celje tokrat drugačno kot nazadnje, ko mu je kar 11 golov zabil desnokrilni igralec Gal Cirar, v vratih pa je blestel Urh Brana.

»Pričakujem še močnejši nalet gostov, ki so končali nastope v Evropi in misli usmerili k domačim izzivom, a tudi mi imamo svoje cilje. Želimo še napredovati v igri in prikazati dobro tekmo v polni dvorani naših navijačev,« se dobrega vzdušja veseli Teraš, ki je pred tem vodil Krko in Dobovo, bil je tudi vpet v delo kadetske reprezentance, s katero je kot pomočnik selektorja Janija Klemenčiča leta 2015 osvojil srebro na SP v Rusiji.
 

Brez Ferlina, morda Vujovića


Pri Celju igrata dva produkta odlične Trimove šole, vratar Klemen Ferlin in krožni napadalec Kristjan Horžen. Toda reprezentanta Ferlina ne bo med vratnicama, saj je staknil zelo hudo alergijo, zaradi katere celo utegne predčasno končati sezono. Kot zakleto pa jo je na zadnji akciji včerajšnjega treninga skupil Branko Vujović, najboljši strelec, ki se je komaj vrnil na igrišče po težavah z levim zapestjem. Po udarcu mu je močno otekel palec na roki, sicer desni, vendar je njegov nastop vprašljiv.

Celjani ničesar nočejo prepustiti naključju, včeraj je imela ekipa novo "seanso" s športnim psihologom Matejem Tuškom

Tomaž Ocvirk noče biti prvi, ki se mu s Celjem ne bi uspelo uvrstiti na sklepni turnir pokala RZS. FOTO: Mavric Pivk
Tomaž Ocvirk noče biti prvi, ki se mu s Celjem ne bi uspelo uvrstiti na sklepni turnir pokala RZS. FOTO: Mavric Pivk


Pri Trimu večjih težav ni ... »Že res, toda razlika v kakovosti je še vedno ogromna, Celje bi moralo ekipe, kot je naša, zlahka premagovati. Pri nas bi bil vsak njegov igralec največji zvezdnik, na drugi strani dvomim, da bi Celje sploh hotelo kakšnega našega,« je veliko razliko izpostavil 41-letni Teraš.

Za nastop na F4 bosta nocoj favorita še Riko Ribnica in Krka. Ribničani bodo gostovali pri Svišu, ki so ga v soboto doma premagali s 30:26, Novomeščani pa pri presenetljivem drugoligašu Grusuplju. Zlasti za Ribnico je izlet v Ivančno Gorico lahko precej nevaren ...

Današnje tekme: Trimo Trebnje – Celje Pivovarna Laško, Sviš – Riko Ribnica (obe ob 19), Grosuplje – Krka (20).

Preberite še:

Komentarji: