Gorenje po evropsko pomlad v Skopje

Žreb na Dunaju je Velenjčanom namenil Metalurg. Maribor v pokalu challenge na Madeiro.

Objavljeno
15. oktober 2019 11.33
Posodobljeno
15. oktober 2019 12.08
Zoran Jovičić bo želel Gorenje popeljati v skupinski del pokala EHF. FOTO: Uroš Hočevar
Dunaj - Ples kroglic na Dunaju je bil naklonjen rokometašem Gorenja, ki se bodo za preboj v skupinski del pokala EHF merili s skopskim Metalurgom, ta čas po moči šele tretjo makedonsko ekipo za Vardarjem in Rabotnikom.

Ose, ki so bile boljše od Metaloplastike, so se izognile favoritom, kot so Rhein-Neckar, Magdeburg, Füchse Berlin, Nantes in skandinavski predstavniki.

Prve tekme bodo 16. in 17. novembra, povratne teden kasneje. Gorenje bo najprej odigralo doma. Metalurg je bil pred leti vodilni makedonski klub, v katerem je deloval hrvaški trener Lino Červar in tudi v ligi prvakov vzel mero Gorenju. To je bilo v sezoni 2012/13, ko je Metalurg zaigral celo v četrtfinalu LP. Toda zdaj je vloga favorita na strani Gorenja.

To je sicer slabo začelo domačo sezono in na šestih tekmah doživelo štiri poraze, zato pa lahko sezono reši na mednarodni sceni. Trener Zoran Jovičić je imel na začetku veliko težav zaradi poškodb, a stanje se izboljšuje. Matic Verdinek, David Miklavčič, Aljaž Panjtar, Emir Taletović, Aleks Kavčič in drugi imajo dovolj izkušenj, da bi lahko preskočili skopsko oviro.

Metalurg je zaradi slabih predstav ravno zamenjal trenerja, Damirja Stojanovića je nasledil Zoran Kastratović. V klubu napovedujejo, da se bodo okrepili za tekmi z Gorenjem. Sicer pa imajo zelo mlado ekipo.

V pokalu challenge pa se bodo Mariborčani v  3. kolu soočili s portugalskim predstavnikom z Madeire, potem ko so izločili islandski H71.