Gorenje po evropsko pomlad v Španijo

Velenjski rokometaši se bodo v 3. predkrogu pokala EHF pomerili z Granollersom in imeli prednost povratne tekme v Rdeči dvorani.
Fotografija: Novinec pri Gorenju Nikola Špelić ima že kar precej izkušenj z evropskih tekem. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Novinec pri Gorenju Nikola Špelić ima že kar precej izkušenj z evropskih tekem. FOTO: Uroš Hočevar

Potem ko so izločili švedski Alingsas in potem poljsko Gwardio Opole, se bodo rokometaši Gorenja v tretjem in zadnjem predkolu pokala EHF pomerili s španskim predstavnikom Granollersom. Prva tekma bo 17. ali 18. novembra v katalonskem mestu, povratna teden kasneje v velenjski Rdeči dvorani.

Zmagovalec dvoboja se bo uvrstil v skupinski del tekmovanja ter februarja in marca odigral šest evropskih tekem ter se skušal prebiti v četrtfinale. Gorenje je nazadnje v skupini nastopalo v sezoni 2014/15, ko se je celo uvrstilo na sklepni turnir v Berlinu, v naslednjih dveh sezonah pa je obtičalo v zadnjem situ (Holstebro, Füchse Berlin).



Za edinega slovenskega predstavnika v drugem evropskem tekmovanju (Koper in Ribnica sta izpadla) je Granollers tekmec po meri, zato je bil žreb na sedežu Evropske rokometne zveze kar ugoden za moštvo trenerja Zorana Jovičića, ki ni imelo statusa nosilca in se je izognilo vsem štirim nemškim klubom (Magdeburg, Füchse Berlin, Hannover in Kiel) ter francoskemu Saint-Raphaelu, proti katerim bi bile njegove možnosti za uspeh bistveno manjše.
 

Granollers daleč od stare slave


Granollers je v prejšnji sezoni osvojil tretje mesto v španski ligi asobal, za Barcelono in Ademarjem Leonom. Ta čas mu ne gre preveč dobro, po šestih kolih je sedmi, ima tri zmage, remi in dva poraza. Gre za enega bolj tradicionalnih španskih klubov, je desetkratni španski prvak (nazadnje leta 1974), v letih 1995 in 1996 je osvojil pokal EHF, v sezoni 2015/16 pa je bil tretji. V ekipi ima tri tujce, dva Srba (Ivan Popović, Vukašin Rakocija) ter brazilskega vratarja Oliveiro de Almeido. Od februarja letos je trener Antonio Rama.

Tudi Gorenje je bilo nazadnje tretje v Sloveniji, v soboto bo v ligi NLB gostovalo pri vodilni ekipi Rika Ribnice. »Lahko bi dobili lažjega nasprotnika, seveda po drugi strani tudi veliko težjega. Španci so poznana ekipa v evropskem rokometu. Nekoč so spadali med velikane španskega rokometa. Čakata nas zagotovo dve težki tekmi. Glede na samo stopnjo tekmovanja in dejstva, da je ekipa Granollersa nosilec, je najverjetneje tudi favorit. Že to, da smo prišli do te ravni, je za nas dober rezultat. Verjamem pa, da se bomo ponovno dobro pripravili ter se uvrstili v skupinski del tekmovanja,« je povedal trener Jovičić.

Preberite še:

Komentarji: