Gorenje podprvak, četrto mesto še odprto

Vse tri tekme lige NLB brez zmagovalca. Nov spodrsljaj Celja, Maribor v končnici ob zmago in morda tudi evropsko vstopnico.
Fotografija: Zlati mladinski reprezentant Miha Kavčič je v Gorenju naredil velik korak naprej. FOTO: Rok Jošt/RK Gorenje
Odpri galerijo
Zlati mladinski reprezentant Miha Kavčič je v Gorenju naredil velik korak naprej. FOTO: Rok Jošt/RK Gorenje

Sanjsko se končuje 29. sezona za rokometaše Gorenja, ob tem jih spremlja tudi sreča. Točka proti Ribnici jim je zadoščala za vrnitev na drugo mesto v ligi NLB, za konec bodo v petek skušali premagati neprepričljive prvake iz Celja tudi v prvenstvu in jim vreči rokavico za naslednjo sezono.

Velenjčani so v razburljivem derbiju trepetali za točko proti Ribnici, ki je imela za zadnji napad 15 sekund, a je šel strel Tilna Strmljana mimo vrat. Pred tem sta sodnika pogledala gostiteljem skozi prste in obrambe v vratarjevem prostoru nista kaznovala s sedemmetrovko.

»Drugo mesto nam je ušlo, a ponosen sem na točko, ki jo je v Velenju težko osvojiti. Na trenutke smo bili premalo zreli, Gorenju smo podarili nekaj žog, a vseeno si fantje zaslužijo čestitke,« je po tekmi, na kateri je imela Ribnica v prvem polčasu tri gole naskoka, povedal njen trener Damjan Škaper, ki je preporodil ekipo, odkar je sredi marca nasledil Sinišo Markoto. Vprašanje pa je, ali ga bo predsednik Marko Obrstar prepričal, da bi bil šef stroke tudi v prihodnji sezoni.



Njegov kolega Jovičić se je zasidral v Rdeči dvorani, potem ko je osam prinesel tako želeno pokalno lovoriko in osvojil drugo mesto v 1. SRL. »Po pokalnem turnirju sploh nismo trenirali, ker nismo imeli dovolj igralcev. Poškodbe so nas zdesetkale, zato vsa čast fantom. Zaslužili smo si drugo mesto,« je za TV Slovenija povedal Jovičić. V Šaleški dolini je še nadgradil dobro trenersko delo iz Kopra, kljub zmanjšanemu vložku je črno-rumene pripeljal do najuspešnejše sezone od šampionske 2012/13. Mlada Aleks in Miha Kavčič sta naredila kakovostni preskok, Matic Verdinek je kralj strelcev, vratar Emir Taletović je kazal formo, ki bi mu lahko prinesla reprezentančni klic.
 

Prvaki od plus 7 do zgolj točke


Gorenje bo v naslednji sezoni zagotovo še veliko trši tekmec Celjanom, ki samo še čakajo na konec burne sezone, v kateri so nekako prisopihali do 23. zvezdice. Tudi v Škofji Loki so pokazali ranljivost, v osmih minutah zapravili kar sedem golov prednosti in se morali zadovoljiti s točko, ki jo je pristreljal Gal Marguč.

Kristjan Horžen ob koncu sezone kaže najboljšo formo pri Celjanih. FOTO: FOTO Slavko Kolar/CPL
Kristjan Horžen ob koncu sezone kaže najboljšo formo pri Celjanih. FOTO: FOTO Slavko Kolar/CPL


»To se nam ponavlja iz tekme v tekmo, delamo iste napake in ne vem več, kaj je vzrok. Dobro, da je liga NLB za nas končana in da smo prvaki,« je dejal nekdanji Lokin vratar Aljaž Panjtar, ki bo kariero nadaljeval v Gorenju.
 

Remi tudi v Mariboru


Gorenje in Ribnica bosta nastopila v kvalifikacijah pokala EHF, Ribničani bodo začeli v prvem predkolu, Velenjčani v drugem. Na pragu osvojitve 4. mesta in zadnje evropske vstopnice so bili Mariborčani, ki pa so proti neposrednim tekmecem iz Kopra v zadnjih desetih minutah zapravili šest golov prednosti in zaokrožili kolo remijev.

O četrtem mestu bo odločilo petkovo zadnje kolo, Koprčani bodo gostili Loko, Mariborčane čaka težko gostovanje v Ribnici. Če bosta ekipi na koncu imeli enako število točk, bo četrti Koper zaradi boljše razlike v golih na medsebojnih tekmah.

Dani Zugan bo v prihodnji sezoni nosil mariborski dres. FOTO: Matia Ščukovt/RD Koper
Dani Zugan bo v prihodnji sezoni nosil mariborski dres. FOTO: Matia Ščukovt/RD Koper


Domačini so v prvem polčasu vodili praktično ves čas z izjemo izida 0:1, nekajkrat so prišli tudi do štirih golov prednosti, a na varnejšo razdaljo jim ni uspelo uiti. Prvi polčas so Štajerci dobili s 14:11. V drugem polčasu pa so gostitelji stopnjevali ritem in v 39. minuti z golom Andraža Velkavrha povedli z 21:14. V zadnjih deset minut so domači stopili s šestimi zadetki naskoka in vse je kazalo, da bo Mariborčanom uspelo priti do tako želene zmage.

Toda do konca tekme so Koprčani naredili delni izid 7:1 in poskrbeli, da bo odločitev o četrtem mestu padla v zadnjem krogu. V 59. minuti je končni izid postavil Tilen Sokolič.

Preberite še:

Komentarji: