Gregor Ocvirk: »Imel sem težave, a ostajam v Vardarju«

Obetavni slovenski rokometaš Gregor Ocvirk ni bil zadovoljen s svojim statusom v Vardarju, zato je želel zapustiti Skopje, vendar za zdaj ostaja pri makedonskih prvakih.
Fotografija: Grega Ocvirk je zablestel na domačem mladinskem EP v Celju. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Grega Ocvirk je zablestel na domačem mladinskem EP v Celju. FOTO: Uroš Hočevar

Veliko prahu se je dvignilo, ko je Gregor Ocvirk, najboljši strelec mladinskega evropskega prvenstva v Celju, kjer je Slovenija osvojila zlato kolajno, zapustil vrste matičnega Celja Pivovarne Laško in se odpravil s trebuhom za kruhom v Vardar. Tudi v glavnem makedonskem mestu mu ne gre po željah.

Potem ko je na kvalifikacijski tekmi za EP v Mariboru debitiral za člansko reprezentanco proti Latviji, se še ne 20-letni Ocvirk sprva sploh ni hotel vrniti v Skopje, naposled sta ga tja odpeljala starša.

Kot je znano, se po končanem EP prav tako zaradi bolezni ni pojavil na začetku priprav Celja, kaj kmalu se je znašel v nemilosti takratnega trenerja Branka Tamšeta in vodstva kluba, opravil ni niti enega treninga, nakar je po pogovoru z direktorjem Rokom Plankljem prišlo do sporazumne prekinitve pogodbe.

Vardar se je zdel kot odlična rešitev, vendar se tudi tam ne znajde. Le dvakrat je bil v postavi v ligi prvakov, a se med strelce ni vpisal. Po neuradnih informacijah naj bi mu športni direktor Edi Kokšarov celo postavil ultimat, naj si v desetih dneh najde nov klub, sicer ga bodo evropski prvaki suspendirali. V skopskem klubu informacije niso želeli potrditi. Sporočili so le, da Ocvirka ni v ekipi, ker je bolan, govori pa se, da nanj več sploh ne računajo.

Ocvirk je povedal, da je že v Skopju, da trenira in ostaja član Vardarja. Potrdil je sicer, da se je pogovarjal s Kokšarovom o svojih zdravstvenih težavah. »Ni šlo za odhod drugam. Jaz sem član Vardarja in to je to, imel sem težave, ampak zdaj je vse v redu, sezono želim končati tukaj,« je dejal Ocvirk, ki se menda ni dobro vklopil v ekipo in se celo znašel v slabi družbi.

Mladi levi zunanji rokometaš, znan po silovitem strelu, a tudi muhastem značaju, je doslej kot posojeni igralec Celja branil barve Slovenj Gradca, Jeruzalema in Maribora. Selektor Veselin Vujović je razmišljal, da bi ga vzel pod okrilje, ko so ga Celjani poleti postavili na stranski tir, vendar do dogovora ni prišlo.

Zgodba o Ocvirku precej spominja na tisto z Borutom Mačkovškom v najstniških letih in lahko se le nadejamo, da bo tudi prvega srečala pamet, saj bi bila škoda, če bi takšen talent ostal neizkoriščen.

Preberite še:

Komentarji: