Hansen tretjič in Neagujeva četrtič najboljša rokometaša leta na svetu

Romunka je tako postala igralka z največjim številom laskavih trofej v zgodovini, Danec se je izenačil s Karabatićem.
Fotografija: Mikkel Hansen kot za stavo zbira lovorike. FOTO: Patrik Stollarz/AFP
Odpri galerijo
Mikkel Hansen kot za stavo zbira lovorike. FOTO: Patrik Stollarz/AFP

Ljubljana – Mednarodna rokometna zveza (IHF) je za najboljša igralca minulega leta izbrala levega zunanjega pri bogatem pariškem velikanu PSG, 31-letnega Danca Mikkela Hansena, in levo zunanjo napadalko CSM iz Bukarešte, 30-letno Romunko Cristino Neagu, ki je tako postala igralka z največjim številom laskavih trofej v zgodovini.


Hansen MVP SP


Za Hansena je to tretja prestižna lovorika v karieri, po letih 2011 in 2015, s čimer se je izenačil s francoskim zvezdnikom Nikolo Karabatićem, ki je bil najboljši v letih 2007, 2014 in 2016. Danec je bil ključni mož reprezentance, ki se je na domačem parketu januarja dokopala do naslova svetovnih prvakov. Bil je najboljši strelec in najkoristnejši igralec turnirja.


Tretja strelka EP


Neagujeva pa je romunsko izbrano vrsto na evropskem prvenstvu vodila do polfinala z Rusijo (22:28), tam pa zaradi poškodbe ni mogla (več) nastopiti. Kljub temu je bila s 44 zadetki tretja najboljša strelka turnirja, ni pa je bilo v idealni postavi. Krono za najboljšo svetovno rokometašico leta je osvojila že četrtič, po letih 2010, 2014 in 2015.

Preberite še:

Komentarji: