Ivan Vajdl v svoji Rdeči dvorani vodja nehvaležnih gostov

Celje sinoči razbilo Jeruzalem, danes ob 17.30 nevarni Trimo v Velenju.
Fotografija: Ivan Vajdl je večino kariere preživel v Gorenju, zdaj je drugič trener Trima. Foto Jure Eržen
Odpri galerijo
Ivan Vajdl je večino kariere preživel v Gorenju, zdaj je drugič trener Trima. Foto Jure Eržen

Celjski rokometaši so sinoči proti Jeruzalemu vpisali še 9. zaporedno zmago v ligi NLB in misli usmerili k nedeljskem derbiju lige prvakov z Zagrebom, današnji zgodnji večer (17.30) pa prinaša verjetno bolj izenačen dvoboj med Gorenjem in Trimom. V Rdečo dvorano se po štirih letih in pol vrača Ivan Vajdl.

Celje Pivovarna Laško se ni niti dobro preznojilo z Ormožani, na koncu je bilo v Zlatorogu 40:21 (19:12). Zdaj ima s tekmo več 10 točk prednosti pred Gorenjem, ki sezone ni začelo po željah, po osmih kolih ima zgolj polovičen iztržek in je praktično izpadlo iz boja za naslov prvaka, je pa še vedno v igri v pokalu EHF. Če bo v drugi polovici meseca na dveh tekmah boljše od skopskega Metalurga, bo spomladi zaigralo v skupinskem delu.



Na domači sceni si lahko kvečjemu obeta ubranitev pokalne lovorike in 2. mesta v prvenstvu. Toda na lestvici je ta čas šele peto, kar pet točk pred njim je ambiciozni Trimo, ki je na dobri poti vrnitve na evropsko prizorišče. V gosteh je še neporažen, vodi ga Vajdl, nekdanji uspešni trener Gorenja, ki je v Trebnjem sestavil močno zasedbo.
 

Gorenje favorit


»Veselim se vrnitve v dvorano, kjer sem imel kot igralec in trener vedno podporo, a tokrat sem na drugi strani in upam, da bomo ostali neporaženi. Ne glede na točkovno razliko je Gorenje v vlogi favorita, zaradi slabšega začetka si porazov v domači dvorani ne sme privoščiti,« je povedal Vajdl, ki je zadovoljen z rezultati, malo manj z igro, ki še ne steče, kot bi bi želel.

Zoran Jovičić si obeta, da bo Gorenje ostalo nepremagano doma. FOTO: Leon Vidic
Zoran Jovičić si obeta, da bo Gorenje ostalo nepremagano doma. FOTO: Leon Vidic


Da bi njegovi fantje izgoreli v želji pred TV-kamerami, se ne boji. »Imamo dovolj izkušenih igralcev, ki vedno, da lahko samo s kolektivno igro in upoštevanjem dogovorov kaj storimo. Širšemu avditoriju želimo pokazati dobro rokometno predstavo, na kateri bomo morali paziti na to, da v napadu ne delamo napak, saj jih zna Gorenje kaznovati z lahkimi zadetki,« opozarja Vajdl, ki je z Gorenjem leta 2003 osvojil prvo pokalno lovoriko.
 

Zelena luč za Verdinka?


Njegov kolega Zoran Jovičić ima še naprej obilo težav s poškodbami, zadnjo tekmo v Slovenj Gradcu je izpustil tudi najboljši strelec Matic Verdinek. Poškodba kolena, zaradi katere ga ni bilo na reprezentančni akciji, je sanirana, večja skrb je zaradi glavobola kot posledice povišanega krvnega pritiska. Zaradi njegovih težav z aritmijo, ki mu je pred leti skoraj končala kariero, je zdravnik toliko bolj previden, a morda mu bo prižgal zeleno luč. »Vemo pa, da Matic tri tedne ni bil v pogonu, zato ne smemo od njega pričakovati preveč,« pravi Jovičić, ki je pred dnevi praznoval 44. rojstni dan.

David Didovič se je lani z Velenjčani meril v finalu pokala Slovenije v dresu Krke, zdaj brani barve Trima. FOTO: Roman Šipić
David Didovič se je lani z Velenjčani meril v finalu pokala Slovenije v dresu Krke, zdaj brani barve Trima. FOTO: Roman Šipić


Osemnajst let starejši Vajdl se ne zanaša na težave tekmecev. »V Slovenj Gradcu je bilo Gorenje oslabljeno, a pripravljamo se, kot da bo v kompletni postavi, tudi z Verdinkom, ki je njihov najboljši posameznik v napadu in ključni mož v obrambi 5-1,« ničesar naključju ne prepušča Vajdl, ki je v prestopnem roku dobil tri igralce Krke, Davida Didoviča, Leona Raša in Aleksandra Tomića, ter bosanska upa Deana Šešiča in Dina Hamidovića. Slednji je potrdil sloves rojenega strelca in je ob Galu Cirarju najboljši učinkovit igralec moštva s 44 goli.



Iz Trima pa se je v Velenje preselil močni krožni napadalec Vladimir Bojanić. »Trimo je zelo kakovostna ekipa, zato pričakujem trdo tekmo. Če bomo odigrali na naši najvišji ravni, verjamem, da se bomo na koncu zmage veselili mi,« je razmišljal 204 cm visoki Srb.

Preberite še:

Komentarji: