Junaška Ribnica iztrgala točko prvakom

V derbiju strelsko blestela Jan Pucelj in Kristjan Horžen, Rok Ovniček je zapravil sedemmetrovko za zmago.

Objavljeno
05. april 2019 22.00
Posodobljeno
05. april 2019 22.23
Kristjan Horžen je odigral tekmo kariere, a njegovih deset golov proti Ribnici ni bilo dovolj za zmago. FOTO: Roman Šipić
Ribnica - 29:29 je bil izid zelo napetega derbija 3. kola lige NLB med Rikom Ribnico in Celjem Pivovarno Laško, ki se je končal z zapravljeno 7-metrovko Roka Ovnička. Branilci naslova državnega prvaka iz Celja so v končnici zapravili prednost petih golov proti srčnim Dolenjcem.

Domači trener Damjan Škaper ostaja neporažen, odkar je nasledil Sinišo Markoto, njegov celjski kolega Tomaž Ocvirk pa se je izognil porazu, ki je septembra lani stal službe njegovega predhodnika Branka Tamšeta.

Riko Ribnica : Celje Pivovarna Laško 29:29 (12:15)

ŠC Ribnica, gledalcev 700, sodnika Sok in Lah.
Ribnica: Klarič, Bojić; Strmljan 3, Horvat, Vujačić 8, Žagar, Knavs 1 (0), Ranisavljević, Pahulje, Lešek 4, B. Nosan 1, Cimerman, Pucelj 12 (5), Tomšič, M. Nosan, Košmrlj; Celje: Panjtar, Ferlin; Vujović 2 (0), Jurečič, Malus, Kljun, Razgor (0), Ovniček 4 (1), Marguč, Šarac 4, Panjtar, Accambray 1, Ferlin, Kodrin 4, Horžen 10, Makuc, Anić 1, Bećiri 3; sedemmetrovke: Ribnica 6 (5), 4 (1); izključitve: Ribnica 6, Celje 6.


Ključna je bila obramba Marka Klariča, ki je snel zicer Ovničku, nakar je zadnji gol na tekmi dosegel zadnji gol na tekmi v polni dvorani ŠC Ribnica zabil Jan Pucelj, z 12 goli prvi strelec tekme. Deset jih je na drugi strani dosegel mladi krožni napadalec Celja Kristjan Horžen, kar sedem v prvem polčasu.

Celje ohranja štiri točke prednosti pred Ribnico, Gorenje pa se lahko približa na tri, če bo v nedeljo boljše od Kopra. Končnica državnega prvenstva utegne postati še bolj zanimiva. Ribnica bo po reprezentančnem premoru gostila Gorenje, to pa bo zatem gostilo Celje.

Ko je Branko Vujović v 41. minuti zadel za 21:16, se je zdela tekma odločena v korist 22-kratnih prvakov, toda Ribnica se ob bučni podpori navijačev ni vdala. Po zadetku Ovnička za 29:26 je bil za domače dvakrat zapored uspešen Tilen Strmljan, Pucelj pa je postavil končni izid.

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: »To je bila zanimiva tekma za gledalce. Razočaran sem, saj smo igrali dobro in vodili večji del tekme. V zadnjem delu smo padli, naredili nekaj napak v obrambi, na drugi strani pa je njihov vratar (Klarič; op. p.) ubranil nekaj žog, ki so se na koncu izkazale za odločilne. Škoda, saj smo imeli lepo priložnost za zmago, a je nismo izkoristili. Tekme so tukaj zelo težke, osvojili smo točko, kar pomeni, da je naša prednost sedaj za točko manjša. Vsaka naslednja tekma bo zelo pomembna, ne zgolj derbiji. Trdo moramo delati do konca, saj bomo le tako lahko uresničili naše cilje.«

Damjan Škaper, trener Ribnice: »Veseli smo točke, saj smo verjeli do konca. Trud je bil poplačan, ponosen sem na veliko srce moje ekipe, fantje so igrali za publiko, ponosen sem nanje in na to, da so izpolnjevali naloge. Čakali so na svojo priložnost do 50. minute, niso izgoreli in na koncu bili za to nagrajeni. Sedaj nas čaka tekma z Gorenjem, ki je morda celo najboljša ekipa v Sloveniji v tem trenutku, čaka nas ogorčen boj.«