Jure Dolenec za pet let v Barcelono

Dolgoletni slovenski rokometni reprezentant bo vrste zdajšnjega delodajalca Montpelliera zapustil po koncu sezone.

Objavljeno
10. januar 2017 17.03
rsi*Rokomet Slovenija Švica
J. P.
J. P.

Ljubljana - Tik pred začetkom svetovnega prvenstva v rokometu je tudi v slovenskem taboru živahno. Blaž Janc se bo po koncu sezone iz Celja preselil k evropskemu prvaku iz Kielc, novega delodajalca pa si je poiskal tudi 28-letni Škofjeločan Jure Dolenec. Desni zunanji igralec je doslej branil barve francoskega Montpelliera (z njim je imel sicer pogodbo veljavno še do leta 2019), zdaj pa se seli k španskemu velikanu Barceloni. Katalonski gigant je trenutno vodilni in po 15 kolih še neporažen v domačem ligaškem tekmovanju, prav tako je na čelu skupine A lige prvakov, v kateri je v devetih obračunih doživel en sam poraz - sredi novembra na gostovanju pri pariškem PSG.

Levoroki ostrostrelec, dolgoletni reprezentant, se je z večkratnim evropskim klubskim prvakom dogovoril za petletno sodelovanje, s čimer je kot zapriseženi Barcelonin navijač (vsaj v nogometu) uresničil svoje sanje. Dolenec je prve rokometne korake storil pri domačem, škofjeloškem klubu, od koder ga je pot vodila v Velenje h Gorenju, od tam pa poleti 2014 v Francijo. V tej sezoni je v 13 dvobojih državnega prvenstva prispeval 55 golov, sicer pa v 87 obračunih kar 322 zadetkov. Prestop so že potrdili tako pri španskem kot pri francoskem kolektivu, pri katerem pa so že našli zamenjavo za Gorenjca - obetavnega domačega upa Melvyna Richardsona.

»Odkar sem začel igrati rokomet, je bila moja največja želja nekoč igrati za Barcelono, ki je bila zame vselej najboljši klub, za katerega navijam tudi v nogometu. To je uresničitev sanj in presrečen sem, da je prišlo do tega prestopa. Dogovori so potekali precej časa, saj sem imel še dveletno pogodbo z Montpellierom, tako da sta se morala o vseh podrobnostih dogovoriti tudi oba kluba. Zahvaljujem se vodstvu, trenerju, soigralcem in navijačem, s katerimi sem preživel štiri krasna leta in osvojil tudi nekaj naslovov, kar se nam je posrečilo tudi v obdobju PSG z ogromnim proračunom in izjemnimi igralci. Še posebej se zahvaljujem družini, ki mi je vselej nudila veliko podpore, brez katere ne bi bilo mogoče uspeti. Na Montpellier bom imel lepe spomine, pred mano pa je nov izziv in upam, da bom z Barcelono osvojili veliko lovorik, predvsem si želim enkrat postati evropski prvak,« ni mogel skrivati navdušenja Jure Dolenec.