Kavtičnik k tretji ekipi francoske lige

Velenjčan bo kariero nadaljeval v Nimesu.
Fotografija: Vid Kavtičnik je leta 2018 z Montpellierom osvojil ligo prvakov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Vid Kavtičnik je leta 2018 z Montpellierom osvojil ligo prvakov. FOTO: Reuters

Kapetan slovenske rokometne reprezentance Vid Kavtičnik si je pri 35 letih našel novega delodajalca. V prihodnji sezoni bo okrepil Nimes, ta čas tretjo ekipo francoske lige.

Kavtičnik je večino kariere, kar deset let (2009-2019) preživel v Montpellieru, s katerim je predlani osvojil ligo prvakov, v tej sezoni brani barve Aixa, kjer sta tudi njegova rojaka, vratar Jože Baznik in reprezentant Darko Cingesar. Pred tem je bil Velenjčan evropski prvak s Kielom (2007).



Desni zunanji igralec Kavtičnik zaradi poškodbe ni igral na letošnjem evropskem prvenstvu na Švedskem, vendar je bil ves čas z reprezentanco, ki je osvojila četrto mesto. Vidko je sicer Sloveniji priboril obe kolajni, srebno na EP 2004, ko je debitiral kot najboljše desno krilo turnirja v Sloveniji, in bron na SP leta 2017 v Franciji. Za Slovenijo je od leta 2004 zbral 197 nastopov in 543 golov.

Vid Kavtičnik je za Slovenijo zbral 197 nastopov in 543 golov. FOTO: AFP
Vid Kavtičnik je za Slovenijo zbral 197 nastopov in 543 golov. FOTO: AFP


Nimes v francoski ligi zaostaja samo za Parizom in Nantesom, ima kar šest točk prednosti pred Montpellierom. Zanj igra tudi Kavtičnikov nekdanji soigralec iz Montpelliera Michael Guigou.

Preberite še:

Komentarji: