Kljub 15 obrambam je ostal z občutkom, da je soigralce pustil na cedilu

Slovenski čuvaj mreže Klemen Ferlin je blestel tudi proti Islandiji, a ima še vedno rezerve.
Fotografija: Slovenska vrata so zelo varna, ko je v njih Klemen Ferlin. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Slovenska vrata so zelo varna, ko je v njih Klemen Ferlin. FOTO: Reuters

Malmö – Slovenija ima po Rolandu Pušniku, Benu Lapajnetu in Gorazdu Škofu spet vratarja, na katerega se lahko zanese v lovu na visoke cilje na velikih tekmovanjih. Klemen Ferlin je proti Poljski zbral 12 obramb, proti Švedski 11, proti Švici 13 in nazadnje proti Islandiji 15. Kljub temu je imel občutek, da je odigral slabo tekmo, kar pomeni, da so tudi v njem še rezerve pred tekmo z Madžarsko.
 

Ste že kdaj dali tako veliko intervjujev za toliko različnih medijev v tako kratkem času?


Nikdar, tudi v ligi prvakov ne. Res ste radovedni. To je moja prva takšna izkušnja, a sem po štirih tekmah že kar navajen.
 

Je to najbolj zoprn del vašega posla, ali ga jemljete za samoumevnega?


Ni mi težko. Če zmagamo, mi je prav luštno. Tako kot popiti kakšno pivo po tekmi. Ob porazih, sploh če se zgodijo proti ekipam, ki bi jih moral premagati, je malce težje, priznam.
 

Odlično delujete na tem EP, že na četrti tekmi ste zbrali več kot deset obramb, čeprav gre za vaše prvo veliko tekmovanje. V čem je skrivnost?


Osebno nisem zadovoljen s svojo današnjo predstavo. Nisem bil pravi, lahko bi se tudi zgodilo, da bi zaradi mene izgubili. To bi bilo zelo slabo. Imam občutek, da sem moštvo pustil na cedilu. Vsi soigralci od mene pričakujejo, da bom v težkih trenutkih ubranil kakšno žogo. Vem, da sem tega zmožen, vem, da lahko, ampak moram delati na tem, da bom stoodstoten od začetka do konca in da bom formo dvigoval skozi celotno prvenstvo.
 

Statistika pravi drugače, 15 obramb je številka, ki se je ne bi sramovali niti največji zvezdniki v vratih.


Številka je v redu, ampak bilo je tudi veliko več strelov kot na drugih tekmah. Veliko je bilo takšnih, ko sem bil na žogi, pa je šla notri. Takrat sem najbolj jezen nase.


 

Torej ima Slovenija rezerve tudi v Klemnu Ferlinu?


Ja, glede na zadnjo tekmo gotovo.
 

Dvakrat ste že bili izbrani za igralca tekme, kaj ste dobili za nagrado?


Taki imenovani »power bank« (prenosni napajalnik; op. p.). Imam že dva, ne potrebujem še enega. Naj ga dobijo še drugi.
 

Slovenija ima že štiri zmage, kje se bo ustavila, če se sploh bo?


Upam, da se ne bo. Iz tekme v tekmo smo bolj uigrani, bolje nas pozna Ljubo (selektor Ljubomir Vranješ; op. p.). Res se je danes zgodil manjši padec, ampak lahko se nadejamo še boljših predstav. Nismo bili na 100 odstotkih, pa smo vseeno premagali Islandce, ki so se izkazali za odlično ekipo. Premagali so Dance, niso kar tako.

Slovenska vrata so zelo varna, ko je v njih Klemen Ferlin. FOTO: Reuters
Slovenska vrata so zelo varna, ko je v njih Klemen Ferlin. FOTO: Reuters

 

Je lahko njihova vrnitev po zaostanku z 2:7 dobrodošlo opozorilo za naprej? Da je treba ostati na trdnih tleh?


Hitro lahko gredo stvari narobe. Skandinavci igrajo vedno enako, ne popuščajo ne glede na rezultat. Mogoče smo v podzavesti mislili, da bodo utrujeni in da ne bodo zdržali, pa so. Res je, to je nek nauk za naprej.
 

Kakšen naslov bi dali za predstavo Deana Bombača, če bi bili novinar?


Tako kot ima on rad: čarovnik.
 

Naslednji tekmeci so Madžari. Vemo, kdo je Slovenijo izločil v zadnjih kvalifikacijah za SP. Mislite, da se bodo ustrašili naših zvezdnikov iz Veszprema in Szegeda?


Niti ne. Tudi oni se borijo za olimpijske kvalifikacije. Dokazali so, da so kakovostna ekipa. Zelo so močni, ne smemo jih podcenjevati in moramo iti na polno. Zdaj imamo mi Ljuba na svoji klopi, zato mislim, da nam bo uspelo.
 

Boste zaustavili orjaka Benceja Banhidija?


To boste pa morali vprašati naša orjaka, Boruta Mačkovška in Blaža Blagotinška. Jaz verjamem vanju.

Preberite še:

Komentarji: