Koprčan sanja o zmagah s Celjem in vabilu na euro

Aleks Vlah bo eden od zagrebških adutov na nedeljskem balkanskem clasicu.

Objavljeno
06. november 2019 11.30
Posodobljeno
06. november 2019 11.32
Aleks Vlah se je dobro znašel v Zagrebu, kamor je prišel sredi prejšnje sezone. FOTO: Uroš Hočevar
Zagreb - Še štirje dnevi nas ločijo do prvega od dveh super pomembnih rokometnih derbijev med Celjem Pivovarno Laško in PPD Zagrebom, ki bi že lahko dala odgovor na vprašanje o zadnjem potniku v osmino finala lige prvakov iz skupine A. Občasni slovenski reprezentant Aleks Vlah, eden od adutov hrvaških prvakov, verjame, da se bo jeziček na tehtnici nagnil na zagrebško stran.

Zagreb je v nedeljo prišel do prve točke v Elverumu (30:30), a lahko bi tudi rekli, da je izgubil dve … »Glede na to, da smo vodili že za pet golov (v 42. minuti je bilo 18:23; op. p.), smo zapravili zmago, če bi gledali zgolj končnico, pa smo lahko veseli, da smo iztržili vsaj remi,« je imel mešane občutke Vlah, ki je prispeval tri gole.

Celje in Zagreb se bosta pomerila dvakrat v štirih dneh.

Prva tekma bo v nedeljo v Zlatorogu (17).

Hrvati so na Norveškem osvojili prvo točko v ligi prvakov.

Koprčan Aleks Vlah želi prepričati Veselina Vujovića.


Zadnjega je na Norveškem v zadnji sekundi dosegel krožni napadalec Marin Šipić, pomembna okrepitev levov pred sezono. »Ta točka nam pomeni veliko, prebili smo led in dobili samozavest, ki jo bomo potrebovali na tekmah s Celjem,« razmišlja Koprčan in z optimizmom zre k prihodnjim tekmam, na katerih ima Zagreb malce bolj ugoden razpored od Celja, saj bo zatem gostil tudi Elverum in Aalborg. »Forma se dviga, upam, da se bo na naslednjih treh tekmah vse postavilo na pravo mesto.«
 

Celje danes z Jeruzalemom, Zagreb prost


Celje, ki ima dve točki in drži želeno 6. mesto, danes čaka še prvenstvena tekma z Jeruzalemom (18), Zagreb pa nima obveznosti v ligi SEHA in se bo ves teden pripravljal na prvo tekmo v Zlatorogu. Po Vlahovem mnenju so možnosti 50:50.

image
Aleks Vlah je vodja zagrebškega napada. FOTO: SEHA


»Favorita ni. Gre za podobni ekipi, mladi s par izkušenimi igralci. Odločale bodo malenkosti. Celje spremljam, igra hitro in lepo za oko. Patrik Leban dobro vodi napad, v vratih veliko žog pobere Klemen Ferlin, glavna moč celjske ekipe je v obrambi, ki deluje čvrsto in disciplinirano. Vsekakor nevaren in spoštovanja vreden tekmec,« ocenjuje 22-letni organizator igre, ki ima v Zagrebu tri rojake, Gašperja Hrastnika, Aleksandra Špendeta in Darka Stojnića.
 

Pod Vujovićem boljša obramba


Če v Celju sezona mineva relativno mirno – v ligi NLB je ekipa stoodstotna – pa je v Zagrebu hitro prišlo do preplaha. Branko Tamše je moral trenersko mesto odstopiti Veselinu Vujoviću, ki je Zagreb pred tremi sezonami pripeljal celo do četrtfinala.

»Drugače igramo, v obrambi smo agresivnejši. Pri Branku je bilo več poudarka na nasprotnih napadih, zdaj je tega manj. Vse skupaj gre na boljše,« je sprememba dobro dela Vlahu, ki se vse bolj uveljavlja kot vodja napada. »V začetku sezone nisem bil zadovoljen s sabo, zdaj pa se dvigam. Najbolj pomembno je, da sem zdrav,« je na les potrkal Vlah.

image
Aleks Vlah se je kalil v domačem Kopru, kjer ga imajo za naslednika Deana Bombača. FOTO: Uroš Hočevar

 

Sanja o povabilu na Švedsko


Ni ga bilo na zadnji reprezentančni akciji, vendar se ni odrekel želji, da bi januarja nastopil na EP. »Rad bi bil spet zraven, storil bom vse, da bi čim bolj zagrenil izbor selektorju,« se kljub hudi konkurenci na srednjem zunanjem položaju ni vdal Vlah, ki ima prednost v tem, da ima Vujovića ves čas ob sebi. »To je lahko prednost, ampak tudi slabost, ker bolje pozna tudi moje šibke točke,« je menil Vlah, ki je z »Vujom« sodeloval tudi v Kopru.

Veliko kredita si lahko nabere v Celju, kjer si obeta spektakel, kot pritiče t. i. balkanskemu clasicu. »Pričakujem polno dvorano, super vzdušje in dobro tekmo. Tako kot potem čez štiri dni v naši Areni. Prepričan sem, da bosta to pravi poslastici za navijače.«