Krim blizu točki, na koncu ostal praznih rok

Ljubljančanke so v drugem polčasu zasukale izid v svoj prid, a v končnici je bil spretnejši in srečnejši Kristiansand.
Fotografija: Olga Perederij je bila najboljša Krimova igralka v polju, FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Olga Perederij je bila najboljša Krimova igralka v polju, FOTO: Tomi Lombar

Drugi del rokometne lige prvakinj se ni izšel po željah rokometašic Krima Mercatorja, proti norveškim prvakinjam so zelo slabo odprle tekmo, zaostale z 0:4, a se potem z borbenostjo v obrambi in s pomočjo razpoložene vratarke Miše Marinček vztrajno približevale, z delnim izidom 3:0 pa v drugem polčasu po dobri igri Olge Perederij na črti celo prešle v vodstvo (17:16) in vodile tudi z 18:17. Toda drago jih je stala slaba igra v napadu, ki ni našel rešitev proti visoki skandinavski obrambi.

Po zadnjem izenačenju na 22:22, ko je zadela Sara Ristovska, pa se je jeziček na tehtnici v zadnjih petih minutah nagnil na stran gostij, ki so imele tudi naklonjenost ciprskih sodnikov. Nekaj žog, ki bi lahko bile tudi Krimove, je ostalo v norveških rokah, zaradi česa je bilo kar nekaj jeze na tribunah in na klopi selektorja Uroša Bregarja.



Odločilna zadetka sta dosegli Katrine Waade in Jeanett Kristiansen. Po tekmi je bilo razočaranje precejšnje, toda očitno je, da ima Krim močan ekipni duh. Ko bosta Nina Zulić in Lamprini Tsakalou ujeli tekmovalno formo po daljši odsotnosti zaradi poškodb, bo steklo tudi v napadu.

Dobro spoznanje je, da je Francozinja Marie-Paule Gnabouyou prinesla dodano vrednost v ekipi, dosegla je prve štiri gole za Krim v ligi prvakinj, se dobro borila v obrambnem bloku, zdaj se mora samo še bolj ujeti s krožno napadalko Perederijevo, ki je bila najboljša igralka v vrstah Ljubljančank, a hkrati tudi tragična junakinja, saj se je njena naivna izključitev izkazala za ključno.

»Seveda sem razočarana, mislim, da bi si zaslužile vsaj točko, toda ni se izšlo. Še vedno smo v igri za četrtfinale, verjamem, da bomo kmalu pokazale še boljši rokomet in se veselile novih točk,« je ostala optimistična Ukrajinka Perederijeva.

Krim Mercator bo naslednjo tekmo v ligi prvakinj odigral 2. februarja v Romuniji proti CSM Bukarešti.



 

Preberite še:

Komentarji: