Borbeni Krim do prve domače točke

Alja Varagić je na tekmi preobratov proti Valcei hladnokrvno zadela za remi.
Fotografija: Harma van Kreij je bila najboljša strelka Krima. FOTO: RK Krim
Odpri galerijo
Harma van Kreij je bila najboljša strelka Krima. FOTO: RK Krim

Konec tedna sta bila na evropski sceni uspešna Krim Mercator in Gorenje. Krimovke so proti romunski Valcei osvojile prvo točko v glavnem delu lige prvakinj in prvo točko v sezoni v domači dvorani na Kodeljevem. Pred 1100 navijači je bilo 28:28.

V ekipi slavljenca Uroša Bregarja, ki je dopolnil 41 let, so se najbolj izkazale Nizozemka Harma van Kreij (8 golov), Alja Varagić (7), Tamara Mavsar (5) in mlada krožna napadalka Valentina Klemenčič (3) ter obetavna vratarka Maja Vojnović (12 obramb).

Nataša Ljepoja se je borila na črti. FOTO: RK Krim
Nataša Ljepoja se je borila na črti. FOTO: RK Krim


Krimovke, ki so se znebile zadnjega mesta v skupini 2, so v razburljivi tekmi najprej zapravile vodstvo s štirimi goli (16:12), potem pa se v zadnjih petih minutah vrnile po zaostanku s 24:26. Zadnji zadetek na tekmi je s sedmih metrov štiri sekunde pred koncem dosegla hladnokrvna Varagićeva.

Krim bo konec tedna gostoval v Brestu pri ekipi Ane Gros, za konec evropske sezone pa bo 7. marca gostil Budućnost. Možnosti za preboj v četrtfinale so namreč minimalne. Ljubljančanke bi potrebovale dve zmagi, Valcea pa doma ne bi smela premagati zadnjeuvrščeni Sävehof.

Tamara Mavsar se je uspešno vrnila na igrišča. FOTO: RK Krim
Tamara Mavsar se je uspešno vrnila na igrišča. FOTO: RK Krim




Krim je z osvojeno točko več kot popravil vtis s tekme v Romuniji, kjer je bilo konec januarja 31:16 za Valceo. »Rezultat je bil na koncu zadovoljiv za obe ekipi, imeli smo sicer možnosti za obe točki, a hitra izključitev Nine Žabjek je končnico obrnila nekoliko drugače. Po vodstvu s 16:12 smo se prepočasi vračali v obrambo, kar so Romunke z odličnimi igralkami takoj izkoristile,« je povedal trener Bregar.

Uroš Bregar je praznoval rojstni dan. FOTO: RK Krim
Uroš Bregar je praznoval rojstni dan. FOTO: RK Krim


Mavsarjeva je dodala: »Vesela sem, ker se po zaostanku s tremi zadetki (4:7; 17. minuta; op. p.) nismo predale. Odlično smo se pobrale in povedle, a nekaj naših napak je pripeljalo do izenačenja. Upam, da bomo na zadnji domači tekmi proti Budućnosti pokazale še več in dosegle zmago.«

Preberite še:

Komentarji: