Krimovkam skoraj uspel preobrat

Rokometašice Krima Mercatorja so na tekmi 3. kroga drugega dela evropske lige prvakinj v gosteh izgubile proti črnogorski Budućnosti z 28:30 (12:17).

Objavljeno
08. februar 2020 21.27
Posodobljeno
08. februar 2020 21.27
Slovenske prvakinje so tretjič zaporedoma ostale praznih rok na veliki sceni. Po porazu proti romunski Valcei in francoskemu Brestu so bile od krimovk v drugem delu najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini v Podgorici malenkostno boljše tudi rokometašice Budućnosti. FOTO: Jože Suhadolnik
STA
STA
Slovenske prvakinje so tretjič zaporedoma ostale praznih rok na veliki sceni. Po porazu proti romunski Valcei in francoskemu Brestu so bile od krimovk v drugem delu najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini v Podgorici malenkostno boljše tudi rokometašice Budućnosti.

Izbranke ljubljanskega trenerja Uroša Bregarja so že v zgodnjem delu tekme zabredle v težave in že po vsega devetih minutah igre zaostale za pet golov (2:7). Po golih Alje Varagić in Nataše Ljepoje so se v 12. minuti približale na tri gole (4:7), v 19. minuti pa po zadetku Ukrajinke Julije Snopove na dva gola (9:11).

V končnici prvega polčasa so Črnogorke znova dvignile raven svoje igre, v 27. minuti so Ljubljančankam ušle na šest golov (10:16), na polčasu pa je prednost zmagovalk lige prvakinj v sezonah 2011/12 in 2014/15 znašala pet golov (12:17).
Krimovke v prvi polovici drugega polčasa niso bile konkurenčne igralkam iz Podgorice, v 47. minuti je njihov zaostanek narasel na osem golov (19:27).

A Bregarjeve varovanke niso vrgle puške v koruzo, v zadnjih petnajstih minutah pa so zaigrale naravnost sijajno ter med 47. in 53. minuto naredile delni izid 6:0 ter povsem zadihale za ovratnik Črnogorkam (26:27).

Podgoričanke, ki so med celotnim dvobojem nadzirale Ljubljančanke, so bile zavoljo sijajne predstave gostij na robu obupa, v končnici tekme pa so se vendarle izvile iz neprijetnega položaja in si po golu nekdanje slovenske reprezentantke Barbare Lazović dobri dve minuti pred koncem priigrale dva gola prednosti (29:27).

Slovenske prvakinje so v končnici skušale tekmo postaviti na glavo, po Bregarjevi minuti odmora in golu Valentine Klemenčič so se znova približale na gol zaostanka (28:29), zadnji žebelj v ljubljansko krsto pa je zabila Djurdjina Jauković za končnih 30:28.
V ljubljanski ekipi sta Alja Varagić in Valentina Klemenčič na današnji tekmi dosegli po šest golov, Nina Zulić je prispevala pet zadetkov. 

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 22. februarja, gostila romunsko Valceo.