Krimovke skupinski del lige prvakinj zapečatile z novo točko

Ljubljanske rokometašice se z gostovanja pri nemškem Thüringerju vračajo z neodločenim izidom (26:26).
Fotografija: Lamprini Tsakalou je sprožila dvanajstkrat, zadela pa sedemkrat. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Lamprini Tsakalou je sprožila dvanajstkrat, zadela pa sedemkrat. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Nordhausen – Rokometašice Krima Mercatorja so skupinski del lige prvakov končale z neodločenim izidom. V šestem kolu skupine C so se na gostovanju v Nemčiji s 26:26 razšle s Thüringerjem, od katerega so bile doma pred mesecem dni prepričljivo boljše (27:20). Ljubljančanke so si napredovanje v naslednji tekmovalni krog zagotovile že predčasno, po dve zmagi, neodločena izida in poraza pa so zadostovali za drugo mesto v skupini, zgolj za močno favoriziranim in še neporaženim Györom.


Dišalo po Krimovi zmagi


Gostiteljice so dvoboj začele bolje in se z zadetkom Lydie Jakubisove v osmi minuti odlepile na 5:2. Vendar pa njjihova prednost ni bila dolgotrajna, varovanke Uroša Bregarja so hitro poravnale na 7:7, med 19. in 22. minuto pa s štirimi zaporednimi goli tudi prvič resneje pobegnile (13:10). Da so na glavni odmor odnesle dva zadetka zaloge, je poskrbela Sara Ristovska šest sekund pred koncem polčasa. Tudi v nadaljevanju je dišalo po Krimovi zmagi, a je Thüringer v zadnjih minutah vendarle zavihal rokave in se dokopal do tretje točke v tekmovanju.

Krimovke so imele tudi zmago na dosegu roke. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Krimovke so imele tudi zmago na dosegu roke. FOTO: Tomi Lombar/Delo


Usodna Saskia King


Slovenske šampionke so v 55. minuti še vodile s 25:22, nato pa jih je pokopala izjemno razigrana Saskia King, ki je prispevala kar pet od zadnjih sedmih golov gostiteljic. Minuto pred koncem je Tjaša Stanko zapravila napad za povišanje na 27:25, priložnost je izkoristila Iveta Luzumova, ki je 33 sekund pred zadnjim piskom sirene izkoristila najstrožjo kazen in zadela petič v dvoboju. Tudi obračun najboljših strelk je bil poravnan, Langova in Krimova Grkinja Lamprini Tsakalou sta namreč zadeli po sedemkrat.
 

Preberite še:

Komentarji: