Liga prvakov: Flensburg s +10 odpihnil Celjane

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na tekmi 4. kola lige prvakov izgubili s Flensburgom z 20:30 (10:13).

Objavljeno
11. oktober 2015 20.46
Rokomet
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Flensburg - Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na tekmi 4. kola lige prvakov vpisali nov poraz v skupini A. Na gostovanju v Flensburgu so bili brez možnosti proti nemškemu velikanu in izgubili z 20:30 (10:13).

Za slovenske prvake, ki so na gostovanje odšli z lepo popotnico zmage nad Gorenjem, je bil to že tretji poraz v nizu. Po uvodni zmagi nad turškim Bešiktašem je padel v negativno serijo izidov, po hrvaškem Zagrebu in poljski Wisli iz Plocka mu je mero vzel še izjemno potentna rokometna zasedba iz Flensburga.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Šime Ivić s štirimi goli, Blaž Janc in Lucijan Fižuleto sta dosegla po tri zadetke.

Ekipa iz mesta ob Savinji je obračun dveh zmagovalcev lige prvakov - celjska je v tem tekmovanju slavila leta 2004, nemška pa lani - začela porazno, po uvodnih 22 minutah igre ji je celo grozila prava katastrofa. Izbranci Branka Tamšeta so si namreč pridelali gromozanski zaostanek osmih golov (4:12), v sklepnih osmih minutah pa so vendarle našli pravi recept za gostitelje, z delnim izidom 6:1 pa na polčas odšli z znosnim zaostankom treh golov (10:13).

Prva polovica drugega polčasa je bila preslikava prvega. Celjska ekipa je prikazala bledo in nekonkurenčno predstavo, nemška pa je na krilih zelo dobrih posredovanjih švedskega reprezentančnega vratarja Mattiasa Anderssona dobesedno dobila krila in slovenske tekmece na nasprotni strani igrišča znova pahnila v kočljiv položaj.

Slovenski prvaki so si v 45. minuti vnovič pridelali visok zaostanek osmih golov (14:22), osem minut kasneje pa primanjkljaj desetih zadetkov (17:27). Na njihovo srečo so varovanci domačega trenerja Ljubomirja Vranješa v končnici malenkostno znižali ritem svoje igre, v nasprotnem primeru bi Celjani doživeli še hujši poraz.

Celjsko zasedbo po gostovanju v Nemčiji čaka serija težkih tekem, v tem in prihodnjem mesecu ter v prvi polovici decembra, ko nastopi reprezentančni premor zavoljo evropskega prvenstva v začetku prihodnjega leta na Poljskem, jo čakajo obračuni z evropskimi rokometnimi imenitneži.

V prihodnjem krogu skupine A bo v nedeljo, 18. oktobra, gostila francosko zvezdniško ekipo PSG, le tri zatem pa jo čaka gostovanje v nemškem Kielu. Nato se bo dvakrat pomerila z madžarskim Veszpremom (15. in 21. november), sledita tekmi s Kielom (28. november) in PSG (6. december).