Liga prvakov: »ose« s polnim izkupičkom tudi v drugo

Rokometaši Gorenja so bili na gostovanju v Bukarešti s 27:26 uspešnejši od Dinama. Osem golov Matjaža Brumna.

Objavljeno
23. september 2017 23.02
J. P.
J. P.

Bukarešta - Rokometaši Gorenja se tudi po drugem dvoboju skupine C lige prvakov še lahko pohvalijo s popolnim izkupičkom. Potem ko so uvodoma v Rdeči dvorani s 23:22 ugnal favorizirano zasedbo španskega Ademarja Leona, so bili danes uspešni tudi na prvem gostovanju, v Romuniji so tudi Dinamo iz Budimpešte premagali za en gol, s 27:26. Tretji obračun elitne sezone jih pred domačim avditorijem čaka prvi oktobrski dan, ko bo v Velenju gostoval ravno tako še neporaženi danski Skjern.

Predstava varovancev Željka Babića resda ni bila bleščeča, toda štejeta predvsem točki. Sploh uvodne minute so bile ponesrečene, desetminutni strelski mrk se je poznal tudi na semaforju, ki je kazal domačo prednost štirih zadetkov (5:1). Velenjski napad je nizal osnovnošolske napake, krivuljo je zasukala šele Babićeva minuta odmora. V 25. minuti sta bili po golu Hrvata Roberta Markotića zasedbi poravnani (8:8), na odmor so gostitelji odnesli najmanjšo možno prednost (10:9).

Začetek drugega polčasa je bil po taktih »os«, ki so po zaslugi organizatorja igre Roka Ovnička, ki se je razigral, v 33. minuti prvič vodili z 12:11, deset minut pozneje pa so bili že tri zadetke spredaj (17:14). Toda niti to ni preprečilo razburljive in izenačene končnice, v kateri se je tehtnica nagibala enkrat na eno, drugič na drugo strani, v ključnih trenutkih pa so bili vendarle malenkostno bolj zbrani slovenski podprvaki, ki so poskrbeli, da je moštvo Dinama tudi po drugem kolu ostalo na ničli.

Pri poražencih, ki imajo v svojih vrstah devet tujcev, od tega štiri Irance, sta bila s po petimi zadetki najučinkovitejša Francoz Hugo Descat in Iranec Sajad Esteki, štirikrat je bil uspešen Belorus Vadim Gajdučenko. V zmagovalni vrsti, ki je bila 54-odstotno napadalno učinkovita, je bil z naskokom najbolj pri metu Matjaž Brumen, ki je desetkrat sprožil in osemkrat zadel, Niko Medved pa je dodal pet golov iz sedmih poskusov.

»Pričakovali smo zahtevno tekmo do zadnje minute. Zmagali smo pošteno, morda tudi z malo sreče, toda bili smo boljši. Štiri točke po dveh tekmah so odličen izkupiček, dejstvo pa je, da imamo še veliko rezerv. Smo v nekakšnem krču, ne pokažemo vsega, kar znamo, vendar pa verjamem v to ekipo in da se bo vse postavilo na pravo mesto. Nimamo navade, da bi skozi dvoboj višali prednost in tako precej lažje igrali. Tako pa se neprestano sukamo okrog neodločenega izida, potem pa se roke tresejo in je nekoliko težje,« je prepričan Brumen.

DINAMO BUKAREŠTA : GORENJE 26:27 (10:9)

Dvorana Dinama, gledalcev 1500, sodnika Brkić in Jusufhodžić (oba Avstrija).

Dinamo Bukarešta: Irimus, Heidarirad, Descat 5, S. Esteki 5, Bošković 1, Grigoras, Mironescu 1, Gajdučenko 4, Gavriloaia 2, A. Esteki 2, Komogorov 3, Mocanu 3, Bera.

Gorenje: Ferlin, Zaponšek, Cehte 3, Medved 5, Huseljić, Ovniček 3, Grebenc 3, Toskić, Potočnik, Golčar 1, Markotić 1, Verdinek 2, Kleč, Brumen 8, Pejović 1.

Sedemmetrovke: Dinamo Bukarešta 2 (2), Gorenje 5 (3).

Izključitve: Dinamo Bukarešta 4, Gorenje 4.