Ljudka prevzela Rusinje

Legendarna igralka Krima Mercatorja Ljudmila Bodnjeva je postala selektorica reprezentance, s katero je osvojila dve zlati kolajni na svetovnih prvenstvih.
Fotografija: Ljudmila Bodnjeva je bila v zadnjih letih delegatka EHF. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Ljudmila Bodnjeva je bila v zadnjih letih delegatka EHF. FOTO: Jure Eržen

Ljudmila Bodnjeva (43), ena najboljših krožnih napadalk v rokometu, je sprejela mesto selektorice reprezentance Rusije, s katero je osvojila zlati kolajni na SP 2001 in SP 2005 ter še dve odličji na evropskih prvenstvih.

Dolgoletna članica Krima Mercatorja (2003-2013) je zamenjala Alekseja Aleksejeva, ki je Rusinje popeljal do srebra na olimpijskih igrah v Tokiu. Prvo tekmo bo vodila v začetku oktobra proti Švici v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki ga bodo prihodnje leto gostile Slovenija, Črna gora in Severna Makedonija.

Bodnjeva je preživela 14 let na Krimu. FOTO: Ljubo Vukelič
Bodnjeva je preživela 14 let na Krimu. FOTO: Ljubo Vukelič


Ljudka je po koncu kariere, ki jo je začela v domači Akvi Volgograd in končala pri Krim Mercatorju, opravljala delo delegatke EHF, še vedno je zelo povezana s Krimom, saj pri njem dela s krožnimi napadalkami.

Bodnjeva je bila večkrat izbrana v idealno sedmerko velikih turnirjev, na SP 2005 je bil MVP. Leta 2008 se je zaradi spora s karizmatičnim Jevgenijem Trefilovom zapustila reprezentanco, vanjo pa se je vrnila na OI 2012 v Londonu.

Bodnjeva je bila ena najboljših krožnih napadalk na svetu. FOTO: Aleš Černivec
Bodnjeva je bila ena najboljših krožnih napadalk na svetu. FOTO: Aleš Černivec


Na Krimu je bila tudi kapetanka, ampak lige prvakinj ni osvojila.

Komentarji: