Maturant Makuc navdušuje tudi Xavija Pascuala

Celje Pivovarna Laško se želi danes ob 20. uri v Barceloni pokazati v dobri luči. Luka Cindrić še okrepil zvezdniško zasedbo.

Objavljeno
21. september 2019 08.00
Posodobljeno
21. september 2019 08.00
Domen Makuc je vzhajajoča zvezda evropskega rokometa. FOTO: Tomi Lombar
Celje - Današnji rokometni večer v ligi prvakov prinaša enega najbolj tradicionalnih dvobojev, Barcelona in Celja Pivovarna Laško bosta ob 20. uri v sloviti Blaugrani začela že svojo 13. tekmo. Mnogo je bilo epskih, zlasti v 90. letih, ko sta oba sodila v sam vrh evropskega rokometa.

Barça je ostala gigant, leta 2015 še devetič osvojila naslov in nazadnje igrala na F4 v Kölnu, Celje je z vse manjšim proračunom postalo valilnica talentov, a nekako ohranja stik z najboljšimi. Katalonci v zmagah vodijo z 8:4, dobili so zadnje štiri dvoboje, nazadnje leta 2011 v Celju.

V prvem kolu sta tekmeca doživela poraz, Barcelona bo po ničli v Szegedu še posebej motivirana, pivovarji pa bodo želeli potrditi dober vtis s tekme proti Flensburgu in se z dobrimi občutki podati v veliko pomembnejšo tekmo čez teden z Aalborgom, neposrednim konkurentom za uvrstitev v osmino finala.
 

Razgor in Poteko »staroselca«


»V Španijo ne potujemo na izlet, tam bo tudi skupina naših navijačev, ki nam bo v pomoč. Nimamo kaj izgubiti, igrali bomo sproščeno, če se nam ponudi priložnost za presenečenje, jo bomo skušali izkoristiti,« je razmišljal celjski trener Tomaž Ocvirk. Ob kapetanu Davidu Razgorju se zadnje tekme z Barcelono (27:30) spominja tudi povratnik v celjsko jato Vid Poteko, ki je bil takrat debitant v ligi prvakov.

image
Josipš Šarac je najboljši strelec Celja na začetku sezone. FOTO: Leon Vidic


»Barcelona je danes precej mlajša, kot je bila tedaj, rokomet se je spremenil in ona narekuje trend. V Szegedu smo videli, da je premagljiva, a izid ni bil voda na naš mlin, saj bo zelo odločna,« je razmišljal krožni napadalec, ob Razgorju, Patriku Lebanu in Klemnu Ferlinu med najbolj izkušenimi pri slovenskih prvakih, ki so v novi sezoni izgubili samo tekmo s Flensburgom (24:25).
 

Ekipa, ki veliko teče


V Barceloni je kopica zvezdnikov, najnovejši je Hrvat Luka Cindrić, izstopajo še Aron Palmarsson, Dika Mem, Victor Tomas, Ludovic Fabregas, vratar Perez de Vargas, slovenski reprezentant Jure Dolenec ... Da gostitelji ničesar ne bodo prepustili naključju, potrjujejo tudi izjave trenerja Xavija Pascuala.

image
Tomaž Ocvirk pričakuje dober odpor Celja v Barceloni. FOTO: Mavric Pivk


»Dve točki proti Celju sta nam zelo pomembni. V ligi prvakov ni naključnih ekip, Celje sodi vanjo, ker ima kakovostno ekipo, kar je potrdil proti Flensburgu. Vsako leto predstavi nove igralce, zdaj ima 19-letnega Domna Makuca, ki je prihodnost evropskega rokometa. Užitek ga je gledati,« novopečeni gimnazijski maturant navdušuje tudi Pascuala. »Ob tem je Diogo Silva eden najboljših portugalskih igralcev, Josip Šarac je zelo nevaren. Gre za ekipo, ki teče, zato je nikakor ne smemo vzeti zlahka,« opozarja Pascual, šef stroke pri Barceloni že od leta 2009.

Od takrat se jih je v Celju zamenjalo šest (Tiselj, Serdarušić, Požun, Matić, Tamše, Ocvirk).