Menjava v vratih: Lesjak namesto Kastelica

Kavtičnik: Pričakujem izenačen dvoboj s Španci, verjetno bo odločala tudi sreča in verjamem, da bomo mi srečnejši.

Objavljeno
18. januar 2017 19.15
HANDBALL-WORLD/
J. P.
J. P.

Metz - Pred jutrišnjim odločilnim dvobojem še neporaženih in vodilnih zasedb skupine D na rokometnem svetovnem prvenstvu v Franciji, Španije in Slovenije (ob 20.45 v Metzu), je v četi selektorja Veselina Vujovića prišlo do zamenjave na vratarskem položaju - ob Matevžu Skoku, ki je v dosedanjih štirih obračunih dobro opravil svoje delo, bo v kadru tudi Urban Lesjak, ki bo nadomestil dosedanjega drugega čuvaja mreže Urha Kastelica.

Slovenci so v dosedanjih 18 obračunih s Španci vpisali po dve zmagi in neodločena izida, štirinajstkrat pa so morali na kolena. Na svetovnih prvenstvih sta se reprezentanci udarili dvakrat, obakrat je bila uspešnejša Španija, leta 2013 v Barceloni v polfinalu s 26:22, predlani pa v Dohi s 30:26. »Predvsem moramo uživati, saj za takšne tekme živimo, treniramo, se ukvarjamo z rokometom. Velika stvar je, da se lahko boriš za prvo mesto v skupini s Španijo. Pričakujem izenačen dvoboj, verjetno bo odločala tudi sreča in verjamem, da bomo mi srečnejši,« poudarja kapetan Vid Kavtičnik.

Blaž Blagotinšek pa v enako optimističnem tonu dodaja: »Španija je vrhunska ekipa, ki goji hitro in preudarno igro. Toda vse bo odvisno od nas samih. Če bomo prikazali pravi obraz in v obrambi onemogočili tekmečeve najboljše posameznike, potem lahko tudi zmagamo.« Preostala jutrišnja para v »slovenski« skupini: Tunizija - Angola (ob 14. uri) in Makedonija - Islandija (17.45).