Mlade Slovenke že med najboljših 16

Gostiteljice velikega tekmovanja ob Savinji za mlade rokometašice so z lahkoto zmagale tudi v drugem nastopu.
Fotografija: Valentina Klemenčič se je uveljavlala že pri Krimu, zdaj ji pripada zelo vidna vloga pri mladinski reprezentanci. FOTO: dokumentacija Dela
Odpri galerijo
Valentina Klemenčič se je uveljavlala že pri Krimu, zdaj ji pripada zelo vidna vloga pri mladinski reprezentanci. FOTO: dokumentacija Dela

Slovenska mladinska ženska rokometna reprezentanca je na današnji tekmi 2. kola svetovnega prvenstva do 20 let v Celju premagala Čile z 29:13 (15:7) in si tako že zagotovila napredovanje v naslednji del tekmovanja.

V slovenski reprezentanci je na današnji tekmi skupine F spet največkrat mrežo zatresla kapetanka Erin Novak, ki je dosegla šest golov. Poleg nje so se med strelke vpisale še Ivona Barukčić, Nena Černigoj, Azra Zulić, Ema Marija Marković, Ana Taeng On Čokelc, Nika Hilj, Tjaša Žener, Nika Ocepek, Neja Polak, Lana Artelj in Valentina Tina Klemenčič, ki je prejela nagrado za najboljšo igralko tekme.

Slovenija bo naslednjo tekmo v skupini F igrala v soboto, 25. junija, ko se bo pomerila z mladinsko reprezentanco Nemčije. Tekma se bo začela ob 18.30.

Preberite še:

Komentarji: