Na Madžarsko po zalet za Zagreb

Celjani jutri v Szegedu, krimovke danes v Györu. Pet tekem v ligi NLB.

Objavljeno
02. november 2019 10.55
Posodobljeno
02. november 2019 10.55
Jan Grebenc se je na zadnji tekmi z Elverumom izkazal. FOTO: Jože Suhadolnik
Celje - Potem ko so rokometaši Celja Pivovarne Laško v sredo »preživeli« Ribnico in ostali popolni v ligi NLB, bodo želeli dobro formo prenesti v november, v katerem bodo skoraj vse sile usmerili v Evropo. V mesecu dni si lahko zagotovijo preboj v osmino finala lige prvakov, ključne bodo tekme z Zagrebom in Elverumom, dvakrat pa bo njihov tekmec Pick Szeged, najprej jutri ob 17. uri na Madžarskem.

Reprezentančni odmor ni iztiril ekipe trenerja Tomaža Ocvirka, prvaki so po dolgem času zmagali v Ribnici (29:26). Pick Szeged je kajpak čisto nekaj drugega. Bil je njihov tekmec že v prejšnji sezoni in bil na domačem igrišču boljši kar s 33:24 (18:8), tudi tokrat je v vlogi izrazitega favorita. Pivovarji pa si bodo želeli pripraviti čim boljšo popotnico za celjsko-zagrebška derbija, ki bosta bržčas odločila o zadnjem potniku v izločilne boje iz skupine A. Prvi bo 10. t. m. v Celju, drugi štiri dni kasneje na Hrvaškem.

5:2
je razmerje v zmagah med Pick Szegedom in Celjem PL v ligi prvakov.


Tako madžarski podprvaki kot Celjani so imeli po štiri slovenske reprezentante, ki so remizirali z Nizozemsko in premagali Srbijo. Za Szeged igrajo Dean Bombač, Nik Henigman, Matej Gaber in Mario Šoštarič, ki bodo v Zlatorogu gostovali 24. t. m., ko bodo možnosti za celjsko presenečenje večje kot jutri, ko realno ni pričakovati, da bi gostje nadgradili zadnjo zmago z Elverumom. Szeged je v domači dvorani zelo močan, v prvem kolu je na kolena spravil celo Barcelono, v tej sezoni je cilj zasedbe trenerja Juana Carlosa Pastorja uvrstitev na sklepni turnir v Kölnu.

image
Reprezentant Dean Bombač je organizator igre Pick Szegeda. FOTO: Tadej Regent


Tudi Szeged ima v domačem prvenstvu osem zmag. Je še močnejši kot v prejšnji sezoni, saj sta se mu na desni strani napada pridružila Bogdan Radivojević (Rhein-Neckar) in Luka Stepančić (PSG). Na levi strani sta glavni nevarnosti Richard Bodo in Jonas Källman, na desni je tudi Jorge Maqueda, na črti orjak, 207 cm visoki in 126 kg težki Bence Banhidi. V vratih sta novinec Roland Mikler in stari znanec Mirko Alilović ...

Derbi na Koroškem


V 8. kolu lige NLB bodo rokometaši Gorenja gostovali pri sosedih iz Slovenj Gradca, ki so nazadnje presenetili Maribor in si povečali možnosti za obstanek. Ekipa trenerja Sebastjana Soviča je obe zmagi dosegla v gosteh in si želi prvi točki v domači dvorani, kjer se obeta odlično vzdušje. Velenjčani bodo morali paziti predvsem na Roka Cvetka, najboljšega strelca lige. Pari 8. kola, danes: Jeruzalem – Koper, Izola – Krka, Dobova – Loka (vse 19), Slovenj Gradec – Gorenje (20.30), jutri: Trimo – Maribor (18).


image
Tomaž Ocvirk si tudi od gostovanja v Szegedu obeta korist.
FOTO: Mavric Pivk


»Szeged ima kakovost in širino, kreacija pa se vrti okoli Bombača, ki ima različne rešitve. Ekipa stopnjuje formo in ima še vedno dobre možnosti za prvo mesto v skupini. Na Madžarsko ne odhajamo na izlet, moramo zaupati v svoje sposobnosti,« bele zastave ne bo izobesil trener Ocvirk, ki nazadnje v Ribnici še ni mogel računati na Domna Makuca, nekaj težav z boleznijo sta imela reprezentanta Klemen Ferlin in Matic Grošelj, vendar bosta nared.
 

Krimovke pri prvakinjah


Če si lahko Celje obeta enakovreden boj s favoriti na Madžarskem, pa tega ne moremo reči za njihove kolegice iz Krima Mercatorja, ki jih danes ob 17. uri čaka najtežja tekma v sezoni. Evropski prvak Györ je moč pokazal že pred dvema tednoma na Kodeljevem, kjer je bilo 21:33, danes utegne biti razlika še večja. Ampak za Ljubljančanke bo to zgolj priprava na ključni tekmi za napredovanje v glavni del proti Sävehofu in češkemu Baniku.

image
Alja Koren je najboljša strelka Krima Mercatorja. FOTO: Blaž Samec


»V zadnjem tednu smo skrbeli za našo formo, ki bo zelo pomembna predvsem v petem in šestem kolu. Trenirali smo z reprezentanco Japonske, nekaj elementov igre smo izboljšali, še vedno pa nas pestijo poškodbe,« je pred potjo na vzhod povedal trener Uroš Bregar, ki upa, da se bo po poškodbi vrnila krožna napadalka Nataša Ljepoja, vprašljiv je nastop organizatorice igre Nine Zulić.