Na seznamu za Portugalsko tudi Miha Žvižej

Zamenjal je poškodovanega Mateja Gabra, v moštvu ne bo niti kapetana Uroša Zormana in vratarja Gorazda Škofa.

Objavljeno
04. november 2016 22.16
rokomet
J. P.
J. P.

Ljubljana - Po poškodbi Mateja Gabra, ki jo je utrpel v obračunu s Švico, je selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović na seznam potnikov za drugo kvalifikacijsko tekmo za nastop na evropskem prvenstvu čez dve leti na Hrvaškem s Portugalsko naknadno uvrstil tudi krožnega napadalca francoskega Montpellierja Miho Žvižeja, ki je letos izpustil obe veliki tekmovanji, januarsko evropsko prvenstvo na Poljskem in avgustovske olimpijske igre v Riu. Reprezentanca sicer proti Lizboni, ki bo dvoboj gostila v nedeljo ob 16. uri, potuje jutri zjutraj z beneškega letališča.

Poleg Gabra v izbrani vrsti ne bo niti Uroša Zormana (namesto njega bo kapetanski trak nosil Vid Kavtičnik) in Gorazda Škofa, ravno tako bo zaradi rotacije vratarjev doma ostal čuvaj zagrebške mreže Matevž Skok. Končni seznam šestnajstih potnikov bo sicer selektor določil jutri zjutraj. Žvižej se bo kolegom iz izbrane vrste pridružil v Lizboni.

»Pred nami je prvi resen test brez trojice, ki že dalj časa sestavlja ogrodje članske izbrane vrste. Portugalcem nikdar ne manjka motivacije, vselej so pripravljeni, igrajo s polno močjo in storijo vse, kar je v njihovi moči, za zmago. Mi se jim moramo dobro postaviti po robu od prvega trenutka, umiriti njihovo evforijo, ne dovoliti lahkih zadetkov in kaznovati njihove napake. Ne smemo dovoliti, da bi poleteli in prišli v položaj, ko bi lahko pomislili, da bi nas premagali. Ne pozabimo, da so v boju za svetovno prvenstvo letos ugnali Islandijo. Vseeno menim, da imamo stabilno ekipo z dobrim sistemom in se bomo domov vrnili z zmago,« napoveduje Vujović.