Na zaključnem turnirju pet Slovencev

S svojimi klubi so se v polfinale lige prvakov v rokometu prebili Gašper Marguč, Blaž Blagotinšek, Blaž Janc, Domen Makuc in Miha Zarabec.
Fotografija: Rokometaši Kiela so se takole veselili zmage nad igralci moštva PSG. FOTO: Frank Molter/AFP
Odpri galerijo
Rokometaši Kiela so se takole veselili zmage nad igralci moštva PSG. FOTO: Frank Molter/AFP

Po povratnih četrtfinalnih tekmah lige prvakov so znana vsa štiri rokometna moštva, ki so se prebila na zaključni turnir 18. in 19. junija v Kölnu. Včeraj sta si polfinalni nastop zagotovila Veszprem in Kielce, danes pa še Barcelona in Kiel.

Na tradicionalnem prizorišču zaključnih bojev v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini v Kölnu bodo slovenske barve zastopali Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek (oba Veszprem), Blaž Janc in Domen Makuc (oba Barcelona) ter Miha Zarabec (Kiel).

Veszprem je bil v četrtfinalni seriji boljši od Aalborga, Kielce od Montpelliera, Barcelona od Flensburga, Kiel pa od PSG. Barcelona je doslej desetkrat slavila v ligi prvakov, Kiel štirikrat, Kielce enkrat, Veszprem pa je še brez končne zmage v tem tekmovanju.

Današnja izida: Barcelona : Flensburg-Handewitt 27:24 (10:10; Blaž Janc 3 goli, Domen Makuc 1 gol za Barcelono) – prva tekma 33:29, Kiel : PSG 33:32 (17:19, Miha Zarabec 4 goli za Kiel) – prva tekma 30:30.

Komentarji: