Namesto vse najboljše ob koncu vse najslabše za Bregija

Krim Mercator je na Norveškem doživel visok poraz. Usodnih 12 minut mrka. Tjaša Stanko edina svetla točka. Marie-Paule Gnabouyou predčasno zapustila klub.
Fotografija: Za Krim (v akciji Lamprini Tsakalou) je bila obramba Norvežank premočna. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Za Krim (v akciji Lamprini Tsakalou) je bila obramba Norvežank premočna. FOTO: Tomi Lombar

Konec je upanja rokometašic Krima Mercatorja, da bi prvič po letu 2014 zaigrale v četrtfinalu EHF lige prvakinj. Usoden je bil še četrti zaporedni poraz v glavnem delu tekmovanja. Kristiansand je v zadnji četrtini razgalil vse slabosti ljubljanske ekipe in zmagal za osem golov. Bilo je 29:21.

Trener Uroš Bregar si je obetal, da mu bodo njegova dekleta za 40. rojstni dan na Norveškem podarile boljšo predstavo. Optimizem mu je vlivalo dejstvo, da je bila ekipa po dolgem času kompletna, če odštejemo dolgo odsotni Aljo Koren in Natašo Ljepoja, in je od domačega poraza proti Ferencvarosu v dveh tednih opravila veliko skupnih treningov.
 

Vrnitev v prvem polčasu


Prvi polčas je potrdil dobro formo, razigrana je bila predvsem Tjaša Stanko, v vratih razpoložena kapetanka Miša Marinček. Tudi kriza, ki se je prikradla sredi prvega dela, ko so norveške prvakinje po 8:8 dosegle pet golov, ni zmedel Ljubljančank, ki so še pred odmorom vrnile udarec in izenačile.

Tudi začetek drugega dela ni obetal klavrnega konca. Stankova je s šestim in sedmim golom (na koncu jih je zbrala osem) še dvakrat tekmo vrnila k izhodišču, a tedaj je gostjam, ki so domačo tekmo s Kristianstadom izgubile za gol (24:25), začelo zmanjkovati moči.

Uroš Bregar je v petek dopolnil 40 let. FOTO: AFP
Uroš Bregar je v petek dopolnil 40 let. FOTO: AFP


Stankova je še zmogla znižati na 20:23, a njena izključitev je pomenila začetek konca. V zadnjih 12 minutah je sledil popoln mrk slovenskih prvakinj, ki so zmogle le še en gol, Lamprini Tsakalou je zadela malo pred koncem, medtem ko so tekmice s šestimi zadetki razparale mrežo druge vratarke Amre Pandžić in skočile na drugo mesto v skupini 2.
 

Francozinja odšla v domovino


V četrtfinalu, v katerem se bodo ekipe merile za nastop na F4 v Budimpešti, bodo poleg njih nastopili še Györ, CSM Bukarešta in Ferencvaros. V skupini A so naprej Metz, Rostov-Don in Budućnost, odprto je še eno mesto.

Za Slovenke ni igrala Francozinja Marie-Paule Gnabouyou, ki se je odločila predčasno zapustiti klub. Mlada mamica, ki je na Krimu hitro napredovala po porodu in bila že v precej dobri formi, ni želela niti minute počakati na plačo, njen menedžer je poklical na Krim in povedal, da želi prekinitev.

Marie-Paule Gnabouyou se je odločila zapustiti Krim. FOTO: Jože Suhadolnik
Marie-Paule Gnabouyou se je odločila zapustiti Krim. FOTO: Jože Suhadolnik


Krimovke ostajajo pri treh točkah, ki so jih prenesle iz prvega dela, očitno še niso dovolj dobre za preboj v izločilne boje. Do konca bodo skušale osvojiti kakšno točko in ostati pred Thüringerjem HC. Najprej bodo v soboto gostile CSM Bukarešto s šestimi bivšimi krimovkami, za konec bodo gostovale pri Ferencvarosu.

Zatem se bodo posvetile branjenju domačih lovorik, kar ob šibki konkurenci ne bo težko, bolj zahtevna naloga čaka vodstvo kluba, ki mora ob kroničnem pomanjkanju denarja in zamudah s plačami preprečiti prevelik odliv igralk ter sestaviti konkurenčno zasedbo za novo sezono. Precejšnjemu številu rokometašic, tudi Stankovi, se namreč iztekajo pogodbe.

Tjaša Stanko je bila najboljša igralka Krima. FOTO: Jože Suhadolnik
Tjaša Stanko je bila najboljša igralka Krima. FOTO: Jože Suhadolnik

 

Težka naloga za vodstvo kluba


Bregarjeva poteče leta 2020. Na Norveškem so mu dekleta ob koncu namesto vse najboljše poklonila vse najslabše. Videl je veliko tehničnih napak svojih igralk, ki niso izvedle niti enega izdelanega nasprotnega napada, nemočne so bile v drugem polčasu, v katerem so zbrale vsega sedem golov, pa še to zgolj štiri igralke, ob Stankovi Mavsarjeva s sedmih metrov, dva Olga Perederij in za konec še Tsakaloujeva.

»Tri četrtine tekme smo odigrali na visoki ravni, v končnici pa nam je zmanjkalo moči, Kristiansand je dosegal lahke gole, nam pa tudi iz izdelanih situacij ni uspelo zadeti. Svoje je na koncu dodala še Katrine Lunde in zmaga je ostala v Kristiansandu,« je bil kratek in jedrnat Bregar, čigar glavni izziv do konca sezone bosta junijski kvalifikacijski tekmi Slovenk proti Makedonkam v boju za nastop na decembrskem SP na Kitajskem.

Preberite še:

Komentarji: