Celjanom rokometni bogovi še enkrat obrnili hrbet

Po hudi bitki v Flensburgu slovenski prvaki na pragu zmage, a po izteku igralnega časa ostali praznih rok. Tilen Kodrin tragični junak.
Fotografija: Kristian Bećiri se je izkazal na črti in dosegel tri gole. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Kristian Bećiri se je izkazal na črti in dosegel tri gole. FOTO: Jure Eržen

Zadnja minuta v Flens Areni. Nemški prvaki izgubijo žogo, v napad po podaji Igorja Anića steče Rok Ovniček in poda levo Tilnu Kodrinu. Ta 45 sekund pred koncem sproži strel v dolgi kot domačih vrat, a Benjamin Burić prebere njegovo namero in ubrani "zicer". Magnus Rød v zadnji sekundi izsili sedemmetrovko Ovnička in Hampus Wanne zabije žebelj v celjsko krsto ...

Tako se je razpletla dramatična tekma 12. kola EHF lige prvakov, v katerem sta Flensburg in Celje Pivovarna Laško nujno potrebovala točki v boju za osmino finala. S čim so se slovenski prvaki zamerili rokometnim bogovom, da so jih že drugič prikrajšali za zasluženo točko? V nedeljo so v Zlatorogu usodni gol proti Pick Szegedu prejeli pet sekund pred koncem, sinoči že ob izteku igralnega časa. Bilo je 27:26 (STATISTIKA).
 

Osmina finala zelo oddaljena


Tako so tudi na šestem gostovanju vpisali ničlo in jim samo še teorija lahko prinese šesto mesto v skupini B, v kateri ima četrti Zagreb 10 točk, Nantes in Zaporožje pa po 9 in še tekmo v dobrem. Celjani ostajajo pri sedmih, do konca jih čakata še domača tekma s Paris SG in v gosteh pri Skjernu.



Flensburg ni pokazal nič posebnega, bil je zrel za poraz, četudi je imel ob polčasu navidez varno vodstvo s štirimi goli. Pozna se mu, da je imel kar 11 igralcev do konca na SP, za nameček na klopi zaradi bolezni ni bilo trenerja Maika Machulle. V bundesligi mu sicer gre sijajno pri branjenju naslova, po 20 tekmah ima prav toliko zmag, v ligi prvakov pa se je po porazu v Zaporožju znašel v nevarni coni.
 

Ocvirk: Najboljša igra doslej


Celjani so po prejšnjih petih gostovanjih igrišče zapuščali sklonjenih glav (v povprečju so izgubljali za šest golov), tokrat so se še dolgo držali za glave, tudi trener Tomaž Ocvirk, ki se je težko sprijaznil s tretjim zaporednim porazom (Trimo, Pick, Flensburg). Njegovi fantje so pokazali pravi značaj in moštveni duh, se dvakrat vrnili iz skoraj izgubljenega položaja, bili na pragu zmage, na koncu pa ostali brez točke, potem ko jim je nekdanji Gorenjev vratar Burić zagrenil večer.

Tilen Kodrin je bil celjski osmoljenec v Flensburgu. FOTO: Jure Eržen
Tilen Kodrin je bil celjski osmoljenec v Flensburgu. FOTO: Jure Eržen


»Žalostni smo, saj smo znova naredili vse, da bi zmagali. Igralci so vnovič pokazali, kako se bori, žal pa nas je znova ena žoga, en strel na vrata, ločil od zmage. V prvem polčasu nismo bili pravi, delali smo preveč tehničnih napak. A verjeli smo v svoje sposobnosti in v drugem delu pokazali našo najboljšo igro doslej. Žal nam je spet zmanjkalo malce sreče,« je bil razočaran Ocvirk, ki je v prvem polčasu moral močno povzdigniti glas med minuto odmora.
 

Ferlin s 15 obrambami
 

Poleg Ferlina, junaka jesenske zmage Celja proti Flensburgu na prvi Ocvirkovi tekmi (23:20), ki je zbral 15 obramb, velja posebej pohvaliti mladega Domna Makuca, ki je begal obrambo skandinavske rokometne enklave na skrajnem nemškem severu, in Branka Vujovića, ki je do poškodbe sredi drugega polčasa zbral sedem golov. V tej sezoni sicer zanesljivi reprezentant Kodrin, v prvem polčasu dvakrat izključen, je minuto in 20 sekund pred koncem izenačil na 26:26, dobre pol minute kasneje pa postal tragični junak.

Tekma med finalistoma iz leta 2004 bo v grenkem spominu ostala tudi kapetanu Davidu Razgorju: »Vrnili smo se v igro, šli v končnici na vse ali nič in žal ostali praznih rok. Imeli smo priložnost za zmago, ne sme pa nas to potreti. Dokler obstajajo teoretične možnosti za uspeh, moramo vanj verjeti, danes smo videli, da ni nič nemogoče!«

Preberite še:

Komentarji: