Neugoden žreb za velenjske rokometaše

Moštvo Gorenja se bodo v četrtfinalu pokala EHF pomerili z nemškim Rhein Neckar Löwen.
Objavljeno
21. februar 2012 12.56
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Rokometaši Gorenja iz Velenja bodo v četrtfinalu pokala EHF igrali proti nemškemu moštvu Rhein Neckar Löwen, je določil današnji žreb na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju. Prva tekma bo 17. ali 18. marca v velenjski Rdeči dvorani, povratna pa teden dni kasneje v Nemčiji.

»Na žreb nimamo vpliva. Prišlo smo do četrtfinala, tukaj pa nam je sreča pri žrebu obrnila hrbet, saj smo dobili najtežjega možnega nasprotnika. Mi se bomo do marca na tekmeca dobro pripravili in nato potrudili na vso moč. Seveda pa gre za močno ekipo, ki si v tem tekmovanju želi priti do konca, saj ne igrajo lige prvakov, po drugi strani pa je prav to izziv tudi za nas, naše navijače in prepričan sem, da bomo drago prodali svojo kožo, potem pa bomo videli, kaj bo,« je o žrebu povedl trener pri velenjskem Gorenju Branko Tamše.

Čeprav je nemško moštvo v vlogi favorita, pa so Velenjčani letos z zmago nad Valladolidom že dokazali, da se lahko enakovredno zoperstavijo tudi največjim klubom.

Več sreče so imeli v pokalu pokalnih zmagovalcev Celjani, ki bodo igrali proti lizbonski Benfici. Športni direktor celjskega kluba Roman Pungartnik je bil zadovoljen z nasprotnikom, ki jim ga je določil žreb. »Glede na to, da sta bila v bobnu dva nemška predstavnika, smo z žrebom lahko zadovoljni. Po drugi strani pa vemo, da je portugalski rokomet v vzponu, reprezentanca se je z njimi srečala v kvalifikacijah in vemo, da so zelo močni. Nisem še uspel pogledati, kdo vse v Benfici igra, a zanesljivo je nasprotnik zelo atraktiven in težko bo. Mi bomo seveda naredili vse za zmago,« dodaja Pungartnik.

Izmed slovenskim moštev bodo na evropskih igriščih aktivni tudi rokometaši Maribora. V pokalu Challenge bodo igrali z Maccabi Tel Avivom in žreb je določil, da bodo prvo tekmo odigrali doma.