Nindža še pravočasno vklopil kabel v Zlatorogu

Celjski rokometaši so kljub 12-minutnemu mrku prišli do zmage proti Mariboru, ki je prehodil pot od minus osem do izenačenja in nazaj. Na združenju lige NLB jutri o predsedniku. Zagreb presenetil v Flensburgu.

Objavljeno
19. september 2018 22.33
Posodobljeno
19. september 2018 22.33
Jaka Malus (ob njem Andris Celminš) je s Celjani vpisal dve točki proti Mariboru. FOTO: Slavko Kolar
Celje - Tekma velikih nihanj med Celjem Pivovarno Laško in Mariborom se je razpletla po pričakovanju, z visoko zmago državnih prvakov, ki pa so v drugi polovici prvega polčasa pokazali svojo slabšo plat, med 16. in 28. minuto sploh niso zatresli mreže, v nadaljevanju pa vendarle pokazali zametke evroligaške forme.

Celjani so prvo tekmo 3. kola lige NLB začeli silovito, dosegli prve štiri gole in po četrtini igralnega časa vodili že s 13:5. Kazalo je, da bodo štajerski tekmeci plačali davek njihovi jezi zaradi porazov v superpokalu proti Krki in na prvi tekmi lige prvakov s Skjernom v nedeljo. Ampak potem se je pivovarjem ustavilo, kot bi jih »Nindža«, legendarni hišnik v Zlatorogu, izklopil iz omrežja. Vijoličasti so sredi Celja dosegli – reci in piši – šest zaporednih zadetkov, tri Latvijec Andris Celminš in dva Andraž Velkavrh.

Celje Pivovarna Laško : Maribor Branik 36:28 (16:15)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 450, sodnika Vidic in Leskovec.
Celje: Ferlin (8 obramb), Panjtar (3); Vujović 3, Jurečič 1, Malus 1, Razgor 1, Ovniček, Marguč 8, Šarac 2, Grošelj 1, Nenadić 7 (3), Kodrin 5, Horžen, Makuc, Anić 3, Bećiri 4; Maribor: Đurica (4 obrambe), Simonič (0); Žabić, Medved 4, Celminš 4, Marušič 2 (1), Štamic, Sok, Pol 2, Jerenec 4, Velkavrh 4, Budja, Jerebie 2, Golik 1, Buneta 4, Štumpfl 1; sedemmetrovke: Celje 4 (3), Maribor 1 (1); izključitve: Celje 4, Maribor 6.


Domači trener Branko Tamše, ki si je po spodbudnem pripravljalnem obdobju obetal dobro žetev že na začetku sezone, a doživel že dve hladni prhi, je želel spremeniti potek srečanja, vendar so Mariborčani kaj kmalu po njegovi minuti odmora pri 14:12 izenačili na 15:15 (delni izid 1:9!), izkušeni domači krožni napadalec Igor Anić pa je poskrbel, da so bili branilci naslova med odmorom vendarle v minimalni prednosti.
 

Napeto do 21:20


V drugem polčasu je bila tekma tesna še deset minut (21:20), potem pa so gostitelji počasi, a vztrajno začeli večati prednost, ki je narasla na sedem golov, ko je Tilen Kodrin sedem minut pred koncem zadel za 30:23. Končalo se je s plus 8, kolikor je bila razlika že sredi prvega polčasa.

Združenje lige NLB o predsedniku


Jutrišnja seja združenja klubov lige NLB na sedežu RZS v Ljubljani (18) ima samo eno resno točko: volitve predsednika. Pred dvema tednoma se je v Novem mestu namreč zataknilo ravno pri tem, celjski kandidat Sebastjan Gergeta in Dušan Šiško iz Krškega sta prejela po šest glasov. Tudi tokrat sta omenjena kandidata za to funkcijo, glede na to, da je Gergeta predstavil resen in konkreten program razvoja tekmovanja, je vendarle pričakovati, da ga bo podprla večina prvoligašev.


Celje, pri katerem so se izkazala krila (Marguč 8 golov, Kodrin 5), novinec Draško Nenadić pa je bil uspešen sedemkrat (trikrat s sedmih metrov) ima tako v DP na računu dve domači zmagi in je z njima prevzel vodstvo na lestvici, Maribor je po dveh uspehih doživel prvi poraz, ampak pokazal, da z novo ekipo upravičeno meri v končnico za prvaka. Celjani imajo še precej več rezerv in veljalo bi jih čim prej uporabiti, pred njimi je namreč zelo naporno obdobje, nedeljski tekmi lige prvakov v Parizu sledi težko gostovanje v Ribnici, sledili bodo Flensburg, Gorenje, Pick Szeged ...

Zanimivo, danes sta se v skupini B lige prvakov pomerila Flensburg in Zagreb, zmago na severu Nemčije pa je presenetljivo vpisal hrvaški prvak z 29:31 (16:16; Svan 7; Mandić 8, Horvat 7, Potočnik 0, Kastelic 12 obramb). Flensburg bo prihodnjo nedeljo gostoval v Celju.
 

Razlika realna ali ne?


"Proti takšnim ekipam, kot je Celje, ki vsako sezono igra v ligi prvakov, moraš vedno dati 100-odstotkov. V srečanje smo šli preveč zaspano in dopustili, da so nam ušli na osem golov prednosti. Vendar smo se nato prebudili in jih do konca polčasa celo ujeli. Po polovici drugega polčasa pa menim, da nismo več imeli pravega pristopa in to je Celje znalo še kako dobro izkoristiti. Vseeno pa menim, da končni rezultat ni realen pokazatelj razmerja moči," se je razlika zdela previsoka Marinu Bruneti, igralcu Maribora.

Prvi strelec tekme je bil Gal Marguč z osmimi goli in imel je drugačen pogled na končni razplet kot Bruneta: "Začeli smo odlično, s trdo obrambo in hitrimi protinapadi pa višali prednost iz minute v minuto. Po rotaciji nismo znali obdržati takšnega ritma tudi v nadaljevanju in Maribor je to izkoristil ter se približal. Vseeno pa smo nato drugi polčas odigrali korektno, mislim, da je razlika povsem realna."

image
Tilen Kodrin je na štajerskem derbiju dosegel pet golov. FOTO: Slavko Kolar