Nova pogodba kot dodatna energija za spopad s Szegedom

Celje in Pivovarna Laško z roko v roki vsaj do leta 2023. V nedeljo že prva zaključna žoga za osmino finala LP. Kodrin in Šarac načeta, Makuc operiran.
Fotografija: Vid Poteko je utelešenje celjske borbenosti. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Vid Poteko je utelešenje celjske borbenosti. FOTO: Jože Suhadolnik

Klima v nobenem klubu ne more biti tako dobra, da ne bi mogla biti še boljša, a pri rokometaših Celja so dosegli največji približek idili, potem ko so danes še za dve leti podaljšali pogodbo s Pivovarno Laško Union. Kdo ve, morda bo vsa ta pozitiva okrog zasedbe trenerja Tomaža Ocvirka kot češnjo na torti prinesla nedeljsko presenečenje z zmago proti Pick Szegedu v ligi prvakov v polnem Zlatorogu?

Celjani so se podali v neznano, ko so poleti zamenjali polovico ekipe in jo zaupali domačemu strategu Ocvirku, čigar igralci so zadnjem delu prejšnje sezone delovali kot razbita vojska. Ampak mozaik se je hitro začel sestavljati kar sam, okrepitve so se izkazale in pivovarjem gre v tej jeseni kot po maslu. V ligi NLB imajo 11 zmag iz prav toliko tekem s povprečno razliko 11 golov. V ligi prvakov pa so po treh zaporednih zmagah na pragu prve uvrstitve v osmino finala po sezoni 2013/14, kar bi bilo najboljše priporočilo za povabilo med elito tudi v novi sezoni, ko se bodo zgodile velike spremembe.



Za nameček je vodstvo kluba ob robu konference Sporto v Portorožu s šefi Pivovarne Laško Union podpisalo sponzorsko pogodbo do leta 2023. Ta naj bi bila enako visoka (neuradno 800.000 evrov na sezono), če bo klub zadostil (marketinškim) pogojem. V upravi Celja PL sicer ni več človeka, ki bi imel neposreden vpliv na odločitve v pivovarni, ki je s klubom že od časov Toneta Turnška še pred osamosvojitvijo. Toda tuji lastniki iz skupine Heinkenen so prepoznali dobro zgodbo in ohranili družbeno odgovorno držo.

Direktor Rok Plankelj je vesel, ker je sponzorska pogodba s Pivovarno Laško Union podaljšana do leta 2023. FOTO: Leon Vidic
Direktor Rok Plankelj je vesel, ker je sponzorska pogodba s Pivovarno Laško Union podaljšana do leta 2023. FOTO: Leon Vidic

 

Pogodba ambiciozna, a uresničljiva


»Štejemo si v veliko čast in ponos, da nadaljujemo sodelovanje s Pivovarno Laško Union, ki smo ga začeli že davnega leta 1989 in ga še nadgradili, ob tem pa klubu dodali stabilnost, kar je osnova za rast in razvoj. Nadaljujemo uspešno zgodbo naših predhodnikov, ki so najbolj zaslužni za to, da lahko danes govorimo o legendarnem sodelovanju. Pogodba je sodobna z zavezami z naše strani, kar je tudi prav. Postavljene so ambiciozno, ampak dosegljive,« je povedal direktor Rok Plankelj, ki se je v drugi sezoni dobro znašel v športno-poslovnih vodah.



Seveda pa je idila v vrhunskem športu zelo krhka stvar, močno odvisna je od rezultatov. Ti gredo zaenkrat na roko 23-kratnim slovenskim prvakom, zmagoviti val pa bo na težki preizkušnji v nedeljo, ko bo v Zlatorog prišel močni Pick Szeged, eden od favoritov za nastop na F4 v Kölnu.

Tomaž Ocvirk verjame, da je Celje sposobno uprizoriti presenečenje proti Pick szegedu. FOTO: Mavric Pivk
Tomaž Ocvirk verjame, da je Celje sposobno uprizoriti presenečenje proti Pick szegedu. FOTO: Mavric Pivk


V Celju vendarle ni čisto vse idealno, ob sredini zmagi s Trimom sta manjši davek plačala Tilen Kodrin in Josip Šarac. »Kodrin je začutil bolečine v ahilovi tetivi, gre za mikro poškodbo, a smo ga dali na poseben program, da bi bil nared. Šarac pa je dobil udarec v mišico, pod bolečinami bo težko stoodstoten, prav takšni pa bomo morali biti vsi, če želimo parirati Szegedu,« je povedal Ocvirk, ki v tem letu ne more računati na Domna Makuca.
 

Poteko: Borbenost zaščitni znak


Mladi as je imel včeraj artroskopijo kolena, operacija je bila uspešna, večina hrustanca je ostala, zato si v klubu obetajo, da bo Makuc spet »čaral« po januarskem EP. Če bo vse po sreči še naprej, bo Celje konec marca igralo v osmini finala LP, to pa bi si praktično zagotovilo že, če bi Madžarom odščipnilo vsaj točko. Res je, da bo večja možnost za zmago teden kasneje, ko bo gostovalo na Norveškem, a poskusiti ni greh, od navijačev bi se bilo lepo za letos posloviti z odmevnim skalpom, kar bi še utrdilo prepričanje navzočih šefov pivovarne, da so storili pravo potezo.

Tilen Kodrin bo v nedeljo stisnil zobe. FOTO: Uroš Hočevar
Tilen Kodrin bo v nedeljo stisnil zobe. FOTO: Uroš Hočevar


»Szeged ima več izkušenj in kakovosti, ampak borbenost je naš zaščitni znak, če se bomo vsi držali dogovorov 60 minut, lahko ob podpori s polnih tribun Zlatoroga priredimo nov nepozaben večer,« je odločen krožni napadalec Vid Poteko.

Preberite še:

Komentarji: